DünyaManşet

Norveç’te AstraZeneca aşısı yaptıran 1 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Norveç’te AstraZeneca şirketinin koronavirüs aşısı ile aşılandıktan sonra kanda pıhtılaşma nedeniyle hastaneye kaldırılan 3 sağlık çalışanından birinin hayatını kaybettiği bildirildi

Madsen: Bu tür vakaların derhal bildirmesini istiyoruz

Norveç İlaç Ajansı Tıbbi Direktörü Steiner Madsen, AstraZeneca aşısı ile aşılandıktan sonra kanlarında pıhtılaşma nedeniyle hastaneye kaldırılan üç sağlık çalışanından birinin Oslo’da hayatını kaybettiğini belirtti.

Şu anda uzmanların, aşının üreticisine bakılmaksızın aşılanan kişilerde gelişen kan pıhtılaşması ile ilgili tüm raporları incelediklerini ifade eden Madsen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağlık personelinden bu tür vakaları derhal bildirmesini istiyoruz. Üniversite kliniği, kanlarında pıhtılaşma gelişen üç hasta arasında ortak özellikler olup olmadığını araştırıyor. Ayrıca bu vakalar, yurtdışında tespit edilen diğer vakalarla da karşılaştırılıyor”

“Sadece 1 doz aşı almışlardı ve sağlıklıydılar”

Uzmanların aşılamadan 14 gün sonra yan etki oluşma riskinin son derece düşük olduğu konusunda hemfikir olduklarına dikkat çeken Madsen, kanlarında pıhtılaşma oluşan kişilerin sadece bir doz aşı aldıklarını, sağlıklı olduklarını ve benzer semptomlar geliştirdiklerini ifade etti.

Madsen, yan etkilerin oluştuğu vakaların hem ülke içinde, hem de Avrupa’da araştırıldığını sözlerine ekledi.











Başa dön tuşu