DünyaKORONAVİRÜSManşet

Steinmeiere, “Geliştirdiğiniz aşı insanlığa hizmettir”

Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin‘e, Covid-19 aşısını geliştirdikleri için Almanya’nın en üst madalyası olan Devlet madalyası takdim edildi

Corona virüs (Covid-19) salgınında geliştirdikleri aşıyla hayat kurtaran BioNTech kurucu ortağı ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci’ye Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat nişanı verildi.

BioNTech’in kurucu ortağı ve CEO’su Şahin ve eşi Türeci, Bellevue Sarayı’nda düzenlenen, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de katılımıyla liyakat nişanı takdim edildi.

Son dakika haber: Almanya'dan koronavirüs aşısı geliştiren Türeci ve Şahin'e en büyük devlet nişanı!Steinmeiere: “Geliştirdiğiniz aşı insanlığa hüzmettir”

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, törende yaptığı konuşmada, “Geliştirdiğiniz aşı insanlığa bir hizmettir. Şu anda bu yüzden burada bulunuyoruz. Bu aşı sadece hayat kurtarmıyor, aynı zamanda insanlığın sosyal yaşantısının devamını da kurtarıyor” ifadelerini kullandı.

“Sizlerin hikayesi insanlık için en iyi ilham kaynağıdır” diyen Steinmeier, Almanya’nın salgını kontrol altına alacağını söyledi.

Uğur Şahin ve Özlem Türeci, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının geliştirilmesinin arkasındaki iki isim olarak pandemiyle mücadelede önemli bir rol oynadı.











Başa dön tuşu