DünyaManşet

Türk kadınının kabusu: AKP diktası ve tek adam rejimi!

Gerici AKP Hükümeti, cemaat ve dini çevrelerin baskısıyla, hukuksuz bir şekilde, dün gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nden çekildi, Türkiye bir kez daha Ortaçağ karanlığına gömüldü

Karanlığa bir adım daha atıldı

”İSTANBUL SÖZLEŞMESİ , kadına yönelik ŞİDDET ve AİLE İÇİ ŞİDDETİ önleme ve bununla mücadelede, temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

AKP Hükümeti, 2011 yılında kendisinin önayak olduğu, Avrupa Konseyi’ne sunduğu, 40 ülkeye imza attırdığı ve 35’üne onaylattığı İstanbul Sözleşmesi’nden, Türkiye’nin her dönem karanlık tarafı olan tarikat, cemaat ve dini çevrelerin ‘hassasiyeti’ üzerine çekildi.

Öneri dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla kabul edildi ve gece yarısı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çıktı.

Türkiye’de kadına şiddet her geçen gün artarken…

Hukuk çevreleri ve kadın örgütleri, her bir maddesi akademik çalışmaları, uluslararası değerleri ve insan haklarını başarıyla yansıtan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek büyük bir hata olduğunu vurguluyor.

Türkiye’de kadına şiddet her geçen gün artarken, bu konudaki yaptırımların arttırılması gerekirken yapılan bu hamle ülke genelinde de büyük yankı uyandırdı.

Karar hukuksuzdur, sözleşme yürürlüktedir

Hukuk çevreleri kararın, gece yarısı “görev gaspı” yapılarak alındığı noktasında görüş bildiriyor.

Yapılan açıklamalara göre, Cumhurbaşkanı’nın TBMM’nin yerine geçerek bir kararname ile uluslararası bir sözleşmeden çıkıldığını yayımlamasının hukuki bir dayanağı yok ve İstanbul Sözleşmesi’nin hala yürürlükte.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN











Başa dön tuşu