DünyaKıbrısManşet

Borrell: Türkiye’deki bazı iç gelişmeler endişe verici

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Biz Türkiye ile bir aday ülke, komşu ve en iyi ilişkileri geliştirebileceğimiz önemli bir ülke olarak ilişki kurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı

Türkiye’yi yaza kadar takip edeceğiz

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye ile “en iyi ilişkileri” geliştirmek istediklerini belirterek, son dönemde hem olumlu hem olumsuz bazı gelişmeler olduğunu ve Türkiye’yi yaza kadar takip edeceklerini bildirdi.

Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından gazetecilere bilgi verdi ve soruları yanıtladı

Türkiye ile ilişkilerin toplantının ana gündem maddelerinden biri olduğunu vurgulayan Borrell, konunun 25-26 Mart’taki AB Liderler Zirvesi‘nde ele alınacağını, AB Komisyonu olarak hazırladıkları raporun liderlere tavsiyeler içerdiğini ve bakanların da ek değerlendirmeler yaptığını söyledi.

Türkiye’deki bazı iç gelişmelerin endişe verici

Borrell, Türkiye‘den son dönemde olumlu sinyaller gördüklerini belirterek, Doğu Akdeniz‘de gerginlik düşmüş olsa da durumun kırılgan ve Türkiye’deki bazı iç gelişmelerin endişe verici olduğunu ifade etti.

İç gelişmeler Türkiye’yi AB yolundan uzaklaştırıyor

Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davasını ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi‘nden çekilmesini hatırlatan Borrell, bu tür gelişmelerin, Türkiye’yi AB yolundan uzaklaştırdığını savundu.

 











Başa dön tuşu