DünyaSürmanşetYaşam

Kraliçe Elizabeth’in eşi Prens Philip, 99 yaşında hayatını kaybetti

Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi Elizabeth‘in eşi Prens Philip‘in 99 yaşında hayatını kaybettiğini açıkladı

Edinburgh Dükü yaşasaydı,  Haziran ayında 100 yaşında olacaktı

Kraliçe Elizabeth’in eşi Prens Philip’in ölümü ile ilgili geniş bir bilgilendirmenin ilerleyen dönemde yapılacağı belirtildi. Edinburgh Dükü, haziran ayında 100. doğum günün kutlayacaktı.

Kraliçe Elizabeth’in eşi Prens Philip hayatını kaybetti. Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Edinburg Dükü olan Philip’in Windsor Kalesi’nde hayatını kaybettiği açıklandı.

Konu ile ilgili geniş bir bilgilendirmenin ilerleyen dönemde yapılacağı açıklandı. Prens Philip’in 99 yaşındaydı.

Kraliyet Ailesi’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

‘Majesteleri Kraliçe, sevgili kocası Edinburgh Dükü Majesteleri Prens Philip’in öldüğünü açıkladı. Majesteleri, bu sabah Windsor Kalesi’nde huzur içinde vefat etti. Kapsamlı duyuru yapılacaktır.’

Prensin ölüm haberi Kraliyet gelenekleri kapsamında Buckingham Sarayı’nın kapısına da asılsı. Ayrıca saraydaki bayraklar yarıya indirildi. Ölüm haberinden sonra pek çok İngiliz başkentteki Buckingham Sarayı’nın önünde toplandı. Pek çok kişinin sarayın kapısına çiçekler bıraktığı görüldü.

Başnakan Johnson’dan açıklama

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada ülkenin Kraliyet Ailesi ve Kraliçe Elizabeth ile birlikte yas tuttuğunu belirtti.

Prens Philiph’in 70 yıl boyunca Kraliçe Elizabeth’in yanında olduğu ve ona güç verdiğinin altını çizen Johnson, ‘Dük’ü her zaman hatırlayacağız’ dedi.

Askeri tören yapılması bekleniyor

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Kraliyet görevlileri Prens’in cenazesi için hazırlıklara başladı. Aynı haberlere göre, henüz resmi bir açıklama bulunmasa da Prens için başkent Londra’da da bir askeri tören düzenlenmesi bekleniyor.

Kraliçe 8 gün yas tutacak

Kraliçe Elizabeth, Birleşik Krallık gelenekleri gereği Windsor Kalesi arazisindeki Frogmore Bahçeleri’ne gömülmesi beklenen Prens Philip için ‘sekiz günlük yas dönemine’ girecek.

28 gün boyunca tedavi görmüştü

Prens Philip, eşi Kraliçe Elizabeth ile birlikte yakın zamanda koronavirüs aşısı yaptırmıştı. Prens Philip geçtiğimiz aylarda kendini iyi hissetmediği için “tedbiren” hastaneye kaldırılmıştı.

Prens 28 gün boyunca burada tedavi görmüş ve yaklaşık 3 hafta önce taburcu edilmişti.











Başa dön tuşu