DünyaManşetSağlık

Ghebreyesus: 5,2 milyondan fazla yeni vaka bildirildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde 25-59 yaş arası insanlar arasında Covid-19 vaka ve hastaneye yatış oranlarının endişe verici bir şekilde arttığı uyarısında bulundu

Ghebreyesus: 5,2 milyondan fazla yeni vaka bildirildi

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün İsviçre‘nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında, “Geçen hafta Covid-19 vakaları üst üste sekizinci haftada artış gösterdi ve 5,2 milyondan fazla yeni vaka bildirildi. Bu, şimdiye kadar bir haftada kaydedilen en çok vaka sayısıydı” dedi.

Dünya genelinde Covid-19 kaynaklı ölümlerin de art arda 5’inci haftada yükseliş gösterdiğine dikkati çeken Ghebreyesus, “Şu anda DSÖ’ye 3 milyondan fazla ölüm bildirildi. 1 milyon ölüme ulaşmak 9 ay sürdü, 4 ayda 2 milyona, 3 ayda 3 milyona ulaştık. Büyük sayılar bizi uyuşturabilir. Ancak bu ölümlerin her biri aileler, toplumlar ve uluslar için bir trajedidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ghebreyesus, küresel çapta 25-59 yaş arası insanlar arasında Kovid-19 vaka ve hastaneye yatış oranlarının endişe verici bir şekilde arttığı uyarısında bulunarak, bunun muhtemel nedeni olarak da yeni varyantlar ve genç yetişkinler arasında artan “sosyal kaynaşmayı” gösterdi.











Başa dön tuşu