DünyaManşetTeknoloji&Bilim

“Modern fiziğin temeli” satıldı

ABD’de, Nobel ödüllü ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın el yazısıyla kaleme aldığı bir mektup 1,2 milyon dolara (yaklaşık 10 milyon lira) satıldı. Söz konusu mektup, modern fiziğin temelini oluşturan “E = mc²“, yani fizikte kütle-enerji eşdeğerliğinin formülünü içeriyor

Beklenenden 3 katı fiyatına satıldı

Mektubun satımını gerçekleştiren RR müzayede evinden yapılan açıklamada, Einstein’ın dünyanın en ünlü denklemi olan E=mc² formülünü içeren mektubunun, beklenenden 3 katı daha yüksek bir fiyata satıldığı belirtildi.

Einstein’ın 26 Ekim 1946 yılında Polonyalı Amerikalı fizikçi Ludwik Silberstein‘a gönderdiği mektubun, özel bir koleksiyona ait tek örnek olduğu kaydedildi.

İlk defa 1905 yılında bilimsel bir dergide yayımlanan ve fizikte kütle-enerji eşdeğerliğini açıklayan E=mc² denklemi, modern fiziğin temel kavramı olarak kabul ediliyor.

Dünyanın en önemli bilim insanları arasında kabul edilen Albert Einstein, fizik ve matematik alanlarında yaptığı çalışmalar nedeniyle 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü’nü kazanmıştı.

Albert Einstein Kimdir?

Albert Einstein, genel ve özel görelilik teorilerini ilk olarak geliştiren Alman fizikçi, bilim insanı olarak biliniyor. Fotoelektrik etki çalışmasıyla 1921 yılında Nobel Fizik Ödülü kazandı.

1879 yılında doğan Einstein, 1931 yılına değin Almanya’da yaşadı. Nazi Partisinin kendisini hedef göstermesinden sonra, Almanya’yı terk ederek, Alman vatandaşlığından kendi isteği doğrultusunda çıktı.

İki evlilik yapan Albert Einstein, ilk eşinden 3 çocuk sahibi oldu. Hayatını düşünmeye, sorgulamaya ve bilime adayan Einstein 76 yaşındayken New Jersey Amerika’da hayatını kaybetti.

Albert Einstein, dünyanın önemli düşünürleri arasında yer alıyor

(Kaynak: NTV)











Başa dön tuşu