DünyaSürmanşet

Erdoğan: Türkiye ilk kez Nato ve AB üyesi bir ülkeye İHA ihraç edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda ile imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi

Erdoğan: Ülkemizi devler ligine taşıdık

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, savunma sanayii konusuna değinerek, “Son 19 yılda attığımız adımlarla sadece yılların ihmallerini gidermekle kalmadık, aynı zamanda bu alanda ülkemizi devler ligine taşıdık” dedi.

Erdoğan, Polonya’ya yapılacak olan Bayraktar TB2 SİHA ihracına ilişkin, “Türkiye, tarihinde ilk kez, NATO ve AB üyesi bir ülkeye insansız hava aracı ihraç edecektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği Misyonu kapsamında, F-16 uçaklarının yakında Polonya’ya gideceğini bildirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Polonya’nın, NATO’nun Türkiye’ye uyarlanmış güvence tedbirleri kapsamında İncirlik Üssü’müze deniz karakol uçağı ve askeri misyon göndermesini memnuniyetle karşılıyoruz.

Polonya’nın, NATO’nun Türkiye’ye uyarlanmış güvence tedbirleri kapsamında İncirlik Üssü’müze deniz karakol uçağı ve askeri misyon göndermesini memnuniyetle karşılıyoruz.”

(Kaynak: BBC Türkçe)











Başa dön tuşu