DünyaGenelSürmanşetYaşam

Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

ABD’de California eyaletinin San Jose kentindeki bir tren bakım istasyonunda silahlı saldırı düzenlendi

Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Polis yetkilileri, bir kişinin ateş açması sonucu 8 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda yaralı olduğunu bildirdi.

Olayın meydana geldiği Santa Clara bölgesinin şerif yardımcısı Russell Davis gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırganın öldüğü bilgisini verdi. Davis ilk açıklamasında, ‘’Çok sayıda yaralı ve can kaybı var’’ demiş ancak tam sayı vermemişti. Davis’in ofisinden daha sonra yapılan açıklamadaysa ölü sayısı saldırgan hariç 8 olarak ifade edildi.

Beyaz Saray, San Jose’deki durumu yakından takip ettiğini açıkladı.

Saldırının yerel saatle sabah 7’de Santa Clara Valley Ulaştırma İdaresi (VTA) tarafından işletilen bir hafif raylı tren bakım istasyonunda düzenlendiği belirtildi.

 Saldırgan artık tehdit oluşturmuyor

 

San Jose Belediye Başkanı Sam Liccardo, yaptığı açıklamada saldırganın artık tehdit oluşturmadığını ve tesisin boşaltıldığını söyledi.

Davis, saldırganın erkek olduğunu söyledi ancak kimlik paylaşmadı. Davis, saldırganın nasıl öldüğü, polis tarafından ateş açılıp açılmadığı konusunda da bilgi vermedi.

Silah sahipliğinin en yüksek olduğu ülkelerden ABD’de ateşli silahların kullanıldığı toplu saldırılar sık sık yaşanıyor.

Mart ayında Georgia eyaletinin Atlanta kenti civarında masaj salonlarına düzenlenen saldırılarda altısı Asya kökenli kadın olmak üzere 8, bu saldırının üzerinden daha bir hafta geçmeden Colorado eyaletinin Boulder kentinde bir süpermarkette ateş açılması sonucu da 10 kişi yaşamını yitirmişti.











Başa dön tuşu