DünyaKORONAVİRÜSManşetSağlık

Covid-19’un 2 farklı varyantının aynı anda bulaştığının kişi öldü

Belçika‘da, coronavirüsün alfa ve beta varyantlarına aynı anda yakalanan 90 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiği açıklandı

2 farklı varyantın aynı anda bulaştığının belgesi

Bunun, Covid-19‘un İngiltere ve Güney Afrika‘da ortaya çıkan endişe verici iki farklı varyantının aynı anda bulaştığını belgeleyen ilk vaka olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

Belçika medyasına göre kadın, hastalığa yakalandığı dönemde henüz Covid aşısı yaptırmamıştı.

Yalnız yaşayan ve evde bakım hizmeti alan Belçikalı kadın, geçen Mart ayında rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırıldı. Yapılan koronavirüs testi pozitif çıkan kasın hasta, başlangıçta oksijen düzeyinin iyi olmasına rağmen durumunun hızla kötüleşmesi üzerine 5 gün içinde hayatını kaybetti.

Vankeerberghen: Beta varyantları o dönemde Belçika’da yaygındı

Belçika’nın Aalst kentindeki OLV Hastanesi’nden baş araştırmacı Dr. Anne Vankeerberghen‘e göre, İngiltere’de ortaya çıkan alfa ve Güney Afrika’da saptanan beta varyantları, o dönemde Belçika’da yaygındı.

Belçikalı doktorlar, birden fazla bakıcısı bulunan kadının, farklı virüs varyantlarını bu kişilerden kapmış olabileceğini düşünüyor.

Moleküler biyolog Vankeerberghen, aynı anda bulaşan endişe verici iki farklı virüs varyantının, Belçikalı kadın hastanın durumunun hızla kötüye gitmesinde etkili olup olmadığını söylemenin zor olduğunu vurguladı.

Vankeerberghen’in araştırması, Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Kongresi‘nde (ECCMID) sunulacak.











Başa dön tuşu