DünyaManşet

İki günde 80’den fazla insan öldü

Azerbaycan ile Dağlık Karabağ’daki Ermeni güçler arasındaki dünkü ağır çatışmalarda en az 55 kişi hayatını kaybederken, diplomatlar konunun bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında ele alınabileceğini bildirdi

ozgur_gazete_kibris_İki_gunde_80_den_fazla_insan_oldu1

Azerbaycan, çatışmaların bugün de devam ettiğini duyurdu

Dağlık Karabağ yönetimi dün gece yaptığı açıklamada Azeri güçlerle yaşanan çatışmalarda 53 askerinin öldüğünü, çatışmaların başladığı Pazar günü ise 31 askerin hayatını kaybettiğini ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı.

Azerbaycan savcılık makamı ise iki Azeri sivilin Pazartesi, beş kişinin ise Pazar günü hayatını kaybettiği 30’unun yaralandığını açıkladı. Asker kayıpları hakkında bilgi verilmedi.

Diplomatlar, İngiltere, Belçika, Estonya, Fransa ve Almanya’nın konuyu bugün kapalı kapılar ardında toplanacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin gündemine getirmeyi planladıklarını söyledi.

ERMENİLER SALDIRDI, YANIT VERİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün bir açıklama yaparak bölgedeki gerilim üst düzeyde olduğunu duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmaların bugün de devam ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada Ermeni güçlerinin Fuzuli, Cebrayil, Ağdere ve Terter bölgelerinin kontrolünü ele almak için saldırdığını fakat bu saldırılara karşılık verildiği aktarıldı.











Başa dön tuşu