DünyaSürmanşetYaşam

Mobil sağlık uygulamalarına ilgi artıyor

Sağlıklı bir yaşam tarzı doğru beslenme ve tutarlı egzersizden çok daha fazlasıdır. Yeterince uyumak, bedeninize ve zihninize iyi bakmak, ilaçlar ve doktor randevuları gibi şeyleri yönetmek de sağlıklı kalmada önemli rol oynar. İyi bir uygulama, hepsini yönetmenin harika bir yolu olabilir.

Mobil sağlık uygulamaları kullanmak giderek artıyor

Sağlıklı bir yaşam için mobil sağlık uygulamaları kullanmak giderek artıyor. İşlerimizi hallettiğimiz, para transferini kolayca yaptığımız ya da sosyal medyada vakit harcadığımız ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz telefonlarımız, hayatımızı kolaylaştıran başka ne gibi işlevler sağlayabilir ? hiç düşündünüz mü?

Kilo vermemizi ya da almamızı kolaylaştıran; besinlerin kalorisini hesaplayan; günde ne kadar yürümemiz gerektiğini gösteren; kaç saat uyuduğumuzu hesaplayan birçok platform olsa hayatımız da da kolay olmaz mıydı?

Hangi uygulama ne işe yarıyor? Uygulama seçenekleri arasında neler var?  Size uyan en iyi sağlık uygulaması hangisi? Tüm bu soruların yanıt bulduğu ve son zamanların en popüler sağlık uygulamalarını sizler için derledik…

Sağlık uygulaması HealthTap – Ücretsiz

Sağlığınız hakkında sorularınız mı var? ABD’deki doktorlardan gelen 2,6 milyondan fazla yanıta ve 850 hastalıkla ilgili 700 bin konuya ve makaleye göz atın.

Ücretsiz şekilde soru sorup yaklaşık 24 saat içinde bir doktordan gizli bir cevap alabilirsiniz.

Ayrıca hemen bir doktora görünmek için ödeme yapabilirsiniz.

Ancak tedavi, test, randevu gibi imkanları ABD’de yaşayanlar için geçerli.

Elevate Brain Training uygulaması nedir?Elevate: Brain Training

Bu platform uygulama içi satın alımlarda ücretsiz. Beyin jimnastiği programı odaklanmanızı, konuşma becerilerinizi, işlem hızınızı, hafızanızı, matematik becerilerinizi ve daha fazlasını geliştirmek için tasarlandı. İçinde birçok oyun yer alıyor.

Ancak oyun denilince hafife almamanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca 2014 yılında en iyi ikinci iPhone uygulaması ilan edilmişti. İngilizce ve İspanyolca dillerindeki uygulama hakkında birçok kullanıcı, İngilizce pratik için de olumlu olduğunu söylüyor.

Fabulous uygulaması nedir?Fabulous: Daily Routin Planner

Yine uygulama içi satın alımlarda ücretsiz bir platform. Fabulous, sağlıklı alışkanlıklar  oluşturmanıza yardımcı oluyor.

Böylece daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayatın tadını çıkarın. Bu sağlık uygulaması sizi daha üretken olmaya motive edecek.

Enerji seviyenizi en üst düzeye çıkaracak, daha fazla odaklanacak, kilo verecek ve daha iyi uyuyacaksınız. Örneğin, su içmeyi hatırlatacak, sabah rutininizi oluşturacak, yoga ve meditasyonu hayatınızın parçası edineceksiniz. Dilinin İngilizce olduğunu ise söylemekte fayda var.

Health Pal uygulaması Health Pal

Sağlık uygulamaları arasında uygulama içi satın alımlarda ücretsiz bir platform daha.

Health Pal, yaşam tarzınızı sağlıklı tutmak için ihtiyaç duyabileceğiniz tüm özelliklere sahip.

Health Pal uygulaması, gün boyunca bir adım sayacı ve diyet hatırlatıcılarından yiyecek ve egzersiz izleyicilerine kadar, bütünsel olarak sağlıklı bir yaşam tarzına doğru yolculuğunuzu güçlendirmek için günlük bir yardımcı araç.

Yürüme, egzersizler, kalori, su tüketimi gibi günlük etkinliklerinizi kaydeder ve yönetir. Üstelik Türkçe dili de var.

Diyet uygulamalarıHealth and Nutrition Guide & Fitness Calculators

Sağlıklı yaşam ipuçları, vejetaryen yemekler, vejetaryen olmayan yemekler, dünyanın en iyi yemekleri bu uygulamada!

Aktif olarak diyet yapmaya ve kilo vermeye çalışmak için her kaloriyi hesaplamak yorucu olabilir.

Uygulama içi satın alımda ücretsiz bu uygulama, belirli besinlere odaklanmak yerine genel diyetiniz hakkında yaptığınız seçimlerin sağlığınızı ve besin alımınızı nasıl etkilediğini anlamanıza yardımcı oluyor.

Ayrıca, diyetinizdeki değişikliklerin nasıl olumlu veya olumsuz sağlık sonuçları ortaya çıkardığını görmek için vücut kitle endeksinizi ve diğer vücut ölçümlerinizi hesaplamanıza yardımcı oluyor. Ancak İngilizce bilenler için daha kolay anlaşılır olacağını söyleyelim.

Sağlıklı Yaşam Prensipleri | 365 GünFitbit Coach uygulaması

Fitness için en iyi sağlık uygulamalarından olan Fitbit Coach, dinamik antrenmanlar ve program takibi sunuyor.

Fitbit cihazının takip ettiği günlük aktiviteye dayalı koşmaatlamakaçmaağırlık çalışmasıyoga ve diğer görevler gibi egzersizleri öneriyor.

Aynı zamanda kişiselleştirilmiş rehberlik sağlıyor. İngilizce, Fransızca, Almanca, Portekizce ve İspanyolca dillerinde. Henüz Türkçe destek yok ancak Türkiye’den yüzlerce takipçi uygulama hakkında olumlu görüşlerini bildirdi. Ayrıca Apple Watch destekli. Bu arada yıllık abonelik 40 Dolar iken, aylık 8 Dolar.

FiiT uygulaması nedir?FIIT uygulaması ile meydan oku

Kullanıcıların dünyanın her yerinden arkadaşlarına meydan okumalarını sağlayan en iyi egzersiz uygulamalarından biri.

Uygulama yogajimnastik antrenmanı ve profesyonel eğitmenlerle ağırlık antrenmanı programı dahil yüksek kaliteli antrenmanlarla bireyin gücünü, ruh halini, hormonlarını, esnekliğini ve stresini azaltıyor.

(Health/LIFE)











Başa dön tuşu