DünyaSürmanşetYaşam

Yeni bir göç dalgası: Afganlar neden Türkiye’ye gidiyor?

ABD’nin işgaliyle istikrarsızlığı derinleşen Afganistan, Kabil Havalimanı’nın kontrol meselesi ve İran sınırından Türkiye’ye gelen vatandaşları sebebiyle son zamanlarda Türkiye’nin gündeminde

Afganlar neden Türkiye’ye gidiyor?

Sputnik’teki habere göre, uzun zamandır istikrarsızlık içinde yaşayan, yaklaşık 40 milyon nüfusu olan Afganistan, son zamanlarda sosyal medyada paylaşılan görüntüler ve ABD, NATO güçlerinin ülkeden çekilmesiyle Türkiye’nin, ülkenin başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın güvenliğini üstlenme yönünde attığı adımlar nedeniyle ülkenin gündeminde.

Paylaşılan Afganistan’dan gelenlerin Türkiye’ye girme görüntüleri sosyal medyada infial oluştururken, Avrupa Birliği ülkelerinden biri olan Avusturya’dan ‘Türkiye Afgan mülteciler için daha doğru bir yer’ açıklaması geldi.

Afganistan’dan gelip Türkiye’de yakalanan 25 bin 673 kişi var

Suriyeli sığınmacıları kendi ülkelerinden uzak tutmak için her yolu deneyen Avrupa Birliği’nin Afganistan’dan gelenler için Türkiye’de ek ödeme yapmayı planlamadığı, ayrılan bütçenin her uyruktan sığınmacıyı kapsadığı haberleri de Batı basınına yansımış durumda.

Ülkenin yüzde 85’ini Taliban’ın kontrol ettiği Afganistan’dan Türkiye’ye günde bin kişinin girdiği söylentileri mevcut.

Ancak, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı ‘düzensiz göç’ istatistiklerine göre, 2021 yılının Temmuz ayına kadar, Afganistan’dan gelip Türkiye’de yakalanan 25 bin 673 kişi var. Bu rakamlarla Afganistan’dan gelenler istatistikte ilk sıraya oturuyor.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu