DünyaManşet

Türkiye’deki yangınlar terör saldırısı mı?

Türkiye‘de ilk olarak önceki gün Antalya‘nın Manavgat ilçesinde başlayan orman yangınları, bugün 9 ayrı şehir ve bölgede devam ediyor

3 kişi hayatını kaybetti, 138 kişi yangından etkilendi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı‘nın (AFAD) orman yangınlarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında 3 vatandaşın hayatını kaybettiği, 1’i ağır, 138 vatandaşın yangından etkilendiği açıklandı. Adana’da 21 alanda çıkan orman yangınlarından 7 vatandaşın etkilendiği bildirildi.

Açıklamada, “Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev yapmaktadır. SAKOM’dan alınan bilgiye göre yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1’i ağır olmak üzere 138 vatandaşımız etkilenmiştir. Yangından etkilenen 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir. Antalya AFAD İl Müdürlüğü’nden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir” denildi.

Türkiye’deki yangınlar terör saldırısı mı?

Türkiye’de dünden bu yana yangın çıkan yangınlardan sonra Türkiye medyasında yangınların terör saldırısı olup olmayacağı tartışılıyor.

Yangın çıkan bölgeler ise şöyle;

Manavgat, Bodrum, Alanya, Kayseri, İzmir, Adana, Osmaniye, Marmaris, Mersin, Kozan, Muğla, Didim, Kütahya, Kocaeli











Başa dön tuşu