DünyaManşet

15 kişinin tedavisi sürüyor

Türkiye‘de çıkan yangınlar etkisini göstermeye devam ederken; yangınlarda, 3 kişi hayatını kaybetti

Pakdemirli: Çok yönlü soruşturma yapılıyor

Türkiye Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birlikte Antalya’da yangından etkilenen bölgeleri ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenledi.

Yangınlarda oluşan hasarlarla ilgili bilgi veren Pakdemirli, “Hasarlarla ilgili ilk tespitlerimize göre, 150 büyükbaş, bin küçükbaş, 6 bin dekar tarım arazisi ve 500 dekar ağırlıklı muz serasında zarar var.” dedi.

Pakdemirli, “Yangınların sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma ve araştırmanın ilgili kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle yapıldığını” söyledi.

Yerleşim yerlerindeki hasarlar hakkında bilgi veren Kurum, “76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi ve bu çerçevede 77 bağımsız bölümün yanarak acil ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespiti yapıldı.” dedi.

Çavuşoğlu ise, hastanedeki vatandaşların hayati tehlikesi olmadığını açıkladı.

Hülür: 3 vatandaşımız hayatını kaybetti

Antalya İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür ise Manavgat ve Akseki ilçelerindeki yangınlardan etkilenen 183 kişinin hastanelere başvurduğunu belirterek, “Bunların 15’inin hastanelerde tedavisi sürüyor, diğerleri taburcu edildi. 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu ana kadar yangından etkilenen ya da tahliye edilen herhangi bir kamu ya da özel hastanemiz yok.

Manavgat Devlet Hastane’mizde aşı, PCR testi başta olmak üzere her türlü sağlık hizmetini veriyoruz. Yangın hastaneye 1,7 kilometre uzaklıkta. O bölgedeki yangın tamamen kontrol altına alındı ve soğutma çalışması yapılıyor. Manavgat Devlet Hastanesi’ndeki entübe 10 kişi, yangın nedeniyle kurumdaki yoğunluk ihtimaline karşı başka kamu hastanelerine sevk edildi” dedi.

(BBC Türkçe)











Başa dön tuşu