DünyaManşet

Erdoğan: Bin 140 noktada yangınlarla mücadele devam ediyor

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye‘de şu an bin 140 noktada yangınların devam ettiğini söyleyerek, suikast ihtimallerine karşı soruşturma başlatıldığını açıkladı

Erdoğan: Bin 140 noktada orman yangınlarıyla şu anda mücadele devam ediliyor

Türkiye’nin dört bir yanında çıkan yangınlardan 2 gün sonra açıklama yapan TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki değişik noktalarda çıkan yangınlarla ilgili soruşturmanın yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Erdoğan, “Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı yok mu bunların üzerinde duruluyor. Malesef evi yananlar, hayvanları telef olanlar var. Onlarla ilgili de bütün hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Biz hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz” dedi.

“THK’nın elinde kullanılabilecek uçak falan yok”

Şu anda ülkenin bin 140 noktasında devam eden orman yangınlarıyla mücadeleyr devam edildiğini belirten Erdoğan, yangın söndürme uçağı olmaması konusunda da şunları kaydetti:

Türk Hava Kurumu‘nun elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok. Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6’ya çıkmış vaziyette. Bu uçaklardan Rusya‘dan ve Ukrayna‘dan aldığımız uçaklar var” dedi.











Başa dön tuşu