DünyaManşet

Konya’da daha önce ırkçı saldırıya uğrayan Kürt aile katledildi!

Türkiye‘de Konya ilinin Meram ilçesinde daha önce ırkçı saldırıda bulunulan Kürt ailenin evine dün akşam yeni bir silahlı saldırı düzenlendi, 7 kişi katledildi, ev ateşe verildi

Irkçı saldırıya uğrayan Kürt aile katledildi: 7 ölü

DHA’nın haberine göre saldırı dün akşam saat 18.50 sıralarında meydana geldi.

Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından Kürt ailenin evine silahlı saldırı düzenlendi. Aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.

Saldırının ardından ev ateşe verildi

Saldırının ardından ev de ateşe verildi. Ateşe verilen ev itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, olay sırasında bölgeden ayrıldığı üzerinde durulan bir aracın bulunması için tüm kentte çalışma başlatıldı.

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu

Saldırıda hayatını kaybedenlerin de isimleri belli oldu. Olay yerinde silahla vurularak öldürülmüş halde Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu’nun cansız bedenleri bulundu.

Neler olmuştu?

Meram’ın Bahçeşehir Mahallesi’nde yaşayan Kürt aile, 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik ırkçı grubun saldırısına uğramıştı.

“Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” diyerek 7 kişilik Karslı Dedeoğulları ailesinin evini basan saldırganlar, aile bireylerini bıçak, taş ve sopalarla darp etmişti.

Saldırı sonucu aile bireylerinden Metin Dedeoğulları beyin kanaması geçirmiş, diğer aile üyeleri ise ağır yaralanmıştı. Olaydan iki gün sonra gözaltına alınan 10 kişiden 6’sı tutuklanmış, Haziran ayında yapılan tutukluluk incelemesinde iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kaynak: ArtıGerçek











Başa dön tuşu