DünyaManşet

Erdoğan: Orman yangını olunca içindeki canlılar da yanar tabi

TC’nin AKP‘li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece Muğla Milas‘taki termik santral yanarken katıldığı canlı yayında vicdan sorgulatan açıklamalarda bulundu

#HelpTurkey tagı açılmıştı

Türk Hava Kurumu‘nun (THK) yangın söndürme filosunun atıl durumda olduğu Türkiye’de orman yangınları 10. gününde de devam ediyor.

8 kişinin hayatını kaybettiği yangınlarda, on binlerce hektarlık ormanlık alan, binlerce hayvan ve birçok ev de yanarken, yangınlara müdahalede yetersiz kalan AKP yönetiminden umudu kesen vatandaş, Twitter’da #HelpTurkey tagı açmış ve dünyaya sesini duyurmuştu.

Erdoğan: Canlılar yandı diye feryat figan ediyorlar

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, açılan tagı ve yardım taleplerini Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya çalışanların oyunu olarak yorumladı.

Erdoğan ayrıca, şu vicdan sorgulatan cümleleri kurdu;

“Feryat figan ediorlar canlılar yandı diye. E yangın bu, ormanda yangın çıkarsa içindeki canlılar da yanacak tabi. Ama biz ne yaptık? Önlemimizi aldık, yanan canlılar için ödeme yapacağız”

Bu arada, Muğla’nın Milas ilçesinde, alevlerin termik santrale yaklaşacağını günler öncesinden haber veren bölge halkı ve CHP‘li Belediye Başkanlarının korktuğu oldu ve müdahale edilmediği için termik santral dün gece yandı.











Başa dön tuşu