DünyaKORONAVİRÜSManşet

Yeni listede Türkiye’de var

Almanya, son dönemde artışa geçen Covid-19 vaka sayıları üzerine Türkiye’yi ‘yüksek riskli bölgeler’ listesine aldı.

Almanya ‘yüksek riskli ülkeler’ listesini güncelledi

Alman Robert Koch Enstitüsü‘nün (RKI) dün gece yarısı güncellediği listesine Türkiye‘nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İsrail, Karadağ, Kenya, Vietnam ve Fransa‘nın denizaşırı bölgeleri dahil oldu.

Almanya’nın salgın hastalıklarla mücadelen sorumlu kurumu RKI‘nın vakalardaki yüksek artışı gerekçe gösterdiği güncellemesi neticesinde ‘yüksek riskli’ ülkelerden seyahat edecek olanlardan koronavirüs aşılarını tamamlamış değiller veya hastalığı atlattıklarını belgeleyemezler ise Almanya‘ya girişleri sonrası 10 gün karantinada kalmaları istenecek.

Bu kişiler negatif test göstermeleri durumunda 10 yerine beş gün karantinada kalabilecek.

Türkiye için yeni uygulama 17 Ağustos’ta devreye giriyor

Kurumun sitesinde yer alan açıklamada Türkiye için güncellemeyle bağlantılı değişikliklerin 17 Ağustos Salı itibarıyla uygulanacağı bilgisi yer aldı.

Türkiye’den bu tarihten itibaren Almanya’ya seyahat edecek olan yolcuların, aşı durumu veya test sonuçlarına bakılmaksızın, dijital kayıt formu ibraz etmeleri de talep ediliyor.

Alman Dışişleri’nden Türkiye’ye seyahat uyarısı

Diğer yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı, RKI’nın ‘yüksek riskli bölgeler‘ listesini güncellemesi sonrasında, Türkiye’ye seyahatle ilgili uyarılarını güncelledi. Bakanlık, 17 Ağustos’tan itibaren Türkiye’ye ‘zaruri olmayan ve turizm amaçlı seyahat yapılmaması‘ tavsiyesinde bulundu.











Başa dön tuşu