DünyaSürmanşet

Erdoğan: Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalardır Türkiye sınırlarından kontrolsüz ve kayıtsız şekilde ülkeye giren on binlerce Afgan ile ilgili nihayet konuştu

Erdoğan: Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız

Afganistan‘a barış ve istikrarın gelmesi konusunda Pakistan‘a hayati görevler düştüğünü söyleyen TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan’dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda Pakistan MİLGEM Korvet Projesi 1. Gemi Denize İniş ve Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi 1. Gemi Sac Kesim Töreni’nde konuştu.

“Pakistan’la savunma sanayi alanındaki ortaklığımızı daha da ilerletmek konusunda mutabıkız” diyen Erdoğan, “Son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Afganistan’a barış ve istikrarın gelmesi konusunda da Pakistan’a hayati görevler düşüyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Giderek artan istikrarsızlığın Afganistan’dan yeni bir göç dalgasını tetiklemesi yönündeki endişeleri ancak bu şekilde ortadan kaldırabiliriz. Türkiye olarak İran üzerinden gerçekleşen Afgan göçmen dalgasıyla karşı karşıyayız. Bölgenin ve Afganistan’ın bir an önce istikrara kavuşturulması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.











Başa dön tuşu