DünyaManşet

SON DAKİKA! Taliban Kabil’e girdi, birçok bölgede silah sesleri duyuluyor

Afgan televizyonu Tolo TV‘nin haberine göre, Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, Taliban savaşçılarına Kabil‘de yağmalamayı önlemek için bazı bölgelerine girmeleri yönünde emir verildiğini duyurdu

Mücahit: Kaos ve yağmayı önlemek amacıyla kente girdildi

Sözcü, Afgan güvenlik güçlerinin Kabil’de bazı bölgeleri ve kontrol noktalarını terk ettiğini, Taliban güçlerinin de kaos ve yağmayı önlemek amacıyla kente girdiğini söyledi.

Reuters Haber Ajansı‘nın tanıklara ve İçişleri Bakanlığı’na dayandırdığı habere göre, Kabil’in birçok bölgesinde silah sesleri duyuluyor.

Cumhurbaşkanı Gani Tacikistan’a kaçtı

Afganistan’daki yerel medyada çıkan haberlere göre bir Afgan yetkili, Cumhurbaşkanı Eşref Gani‘nin Tacikistan‘a gitmek üzere Afganistan’dan ayrıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih‘in de ülkeden ayrıldığı belirtildi.

Taliban’ın 10 gün içinde ülkenin birçok vilayet merkezini ele geçirmesi ve Kabil’e girmesi Gani’nin istifası yönünde baskıların artmasına neden olmuştu.

Doha’da Taliban ile müzakerelere katılan üst düzey Afgan yetkili Abdullah Abdullah, Facebook sayfasından yayımladığı videoda Gani’nin ülkeden ayrıldığını doğruladı.











Başa dön tuşu