DünyaManşet

Afganistan’ın ilk kadın Belediye Başkanı Ghafari’den Taliban’ın gerçek yüzü

Afganistan’ın ilk kadın belediye başkanı aktivist Zarifa Ghafari, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele almasının ardından hayatından endişe ettiğini söyledi

Ghafari: Kendim ve ailemin hayatından endişe duyuyorum

Taliban’ın ilerleyişi karşısında Afgan hükümetinin düşmesi ve başkent Kabil’de örgütün yönetimi ele geçirmesi ile birlikte başta kadınlar olmak üzere pek çok aktivist yaşamlarından endişe duyuyor.

Afganistan’ın ilk kadın belediye başkanı ve aktivist Zarifa Ghafari de bu kadınlardan biri.

Maydan Wardak vilayetinin belediye başkanı olan Zarifa Ghafari, Taliban örgütünün yönetimi ele geçirmesinin ardından kendisinin ve ailesinin hayatından endişe duyduğunu açıkladı.

“Oturdum ve gelmelerini bekliyorum”

Ghafari, “Oturdum ve gelmelerini bekliyorum. Ben ve ailem için yardım edecek kimse yok. Benim gibi insanların peşine düşecek ve beni öldürecekler. Ailemi bırakamam. Zaten nereye giderim ki?” dedi.

Afganistan’ın geleceğinden umutlu olduğunu söylemişti

Ghafari, Taliban’ın Kabil’e girmesinden üç hafta önce News’dan Michael Day’e yaptığı açıklamalarda ülkesinin geleceiği için iyimser olduğunu söylemişti.

Ghafari, “Genç insanlar olan bitenin farkında. Sosyal medyaları var. İletişim kuruyorlar. Bence ilerleme ve haklarımız için mücadeleyi sürdürecekler” demişti.

Taliban, şimdiye kadar 27 yaşındaki Ghafari’yi pek çok kere öldürmekle tehdit etti. Bu tehditler ve siyasi olarak artan popülerliğinden sonra, hükümet daha güvenli olacağını düşünerek Ghafari’ye savunma bakanlığında yeni bir görev verdi.

Babası General Abdul Wasi Ghafari ise geçen kasım ayında idam edilmişti.

(NTV)











Başa dön tuşu