DünyaManşet

Twitter’dan Trump’ın Kovid-19’dan ölmesini dileyen paylaşımlara yasak

Sosyal medya şirketi Twitter, ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni tip corona virüse (Covid-19) yakalanmasının ardından, birinin ölümünü dileyen paylaşımların, platformun kötü niyetli davranış politikasını ihlal ettiğini ve bu türde paylaşım yapan hesapların askıya alınacağını açıkladı

Ardından sosyal medya kullacıları Twitter’a ikiyüzlülük suçlamasında bulundu

Business Insider’ın haberine göre, dünya genelinde 330 milyon kullanıcısı bulunan sosyal medya devi Twitter,  Herhangi bir kişinin ölümünü, vücudunun ciddi şekilde zarar görmesini veya ölümcül hastalığını dileyen ya da uman tweetlere izin verilmeyecek ve bunların kaldırılması gerekecek” açıklamasını yaptı.

Bununla birlikte açıklamada, Twitter’ın davranış politikasına yer verildi. Kullanıcıların uymayı kabul ettiği kurallar arasında “bir kişi veya grubun ciddi zarar görmesini dilemek veya bunu ummak” başlığı altında izin verilmeyen davranışlar yer alıyor.

Söz konusu açıklama ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump’ın corona virüse yakalandığını açıklamasının ardından geldi. Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği habere ilişkin Twitter’da kimi kullancılar ABD Başkanı’nın hızla iyileşmesini temenni ederken, kimileri de Covid-19’un onu öldürmesini dilediğini belirtti.

Ancak platformunun açıklaması bazı Twitter kullanıcılarının tepkisini çekti.  Özellikle etnik azınlık temsilcilerinin, kadın hakları savunucularının ve muhalif siyasetçilerin sürekli olarak sosyal medyada  ölüm tehdidi aldığını belirten kullanıcılar, Twitter’ın bu konuda çok az şey yapmasını ama Trump’a olan kötü temennilerini yasaklamasını ikiyüzlülük olarak nitelendirdi.











Başa dön tuşu