DünyaManşet

Taliban, protestoculara ve gazetecilere karşı şiddetin dozunu artırdı

Birleşmiş Milletler (BM), Afganistan‘da Taliban‘ın protestoculara şiddet düzeyini artırdığını açıkladı

BM: Ateş açma, cop, kırbaç; Taliban şiddeti giderek tırmanıyor - 10.09.2021, Sputnik TürkiyeTaliban protestoculara karşı gerçek mermi, cop ve kırbaç kullanıyor

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Taliban güçlerinin gerçek mermi, cop ve kırbaç kullandığı söyledi. Shamdasani, “Son günlerdeki protestolarda dört kişinin öldüğüne dair güvenilir bilgiler var” dedi.

Shamdasani açıklamasında ayrıca, “Taliban barışçıl gösterileri yasaklamak yerine gereksiz güç kullanımına son vermeli, barışçıl şekilde toplanma ve ifade özgürlüğünü güvence altına almalı, insanların örgüt hakkındaki düşüncelerini açıklama ve kamusal konulara dahil olma haklarını korumalı” ifadelerini kullandı.

Taliban tarafından darp edilen gazeteciler Nermat Naqdi ve Taqi DaryabiTaliban gazetecilere de şiddet uyguluyor

Afganistan‘da protestocuların bir kısmının da darp edildiği ve gözaltına alındığı bildiriliyor.

BM’nin paylaştığı bilgilere göre Taliban yalnızca protestoculara değil, onların haberlerini yapan gazetecilere de şiddet uyguluyor.

BBC’ye konuşan Etilaatroz gazetesinden Taqi Daryabi bir eylemi takip ederken polisler tarafından karakola götürüldüğünü; cop, elektrik kabloları ve kırbaçlarla darp edildiğini anlattı.











Başa dön tuşu