DünyaSanatSürmanşet

Nirvana’nın en fazla satan ‘zamansız’ albümü 30 yaşında

Nirvana‘nın kült olan albümü Nevermind‘ın yayınlanışının üzerinden 30 yıl geçti. Seattle‘lı grubu ve Kurt Cobain‘i efsaneler arasına sokan albüm, müzikal niteliğinden çok daha fazlası ile de halen adından söz ettiriyor

BBC albümün kişisel olarak etkilediği isimlerle konuştu

Yayınlandığı dönem zamanının ruhunu yansıtışı, 30 yıl sonra bile konuşulması ile zamansız oluşu ve nesillerin hayatına olan etkisi….

BBC için albümün yıl dönümünü ele alan bir yazı kaleme alan müzik gazetecisi Arwa Haider, albümün kişisel olarak etkilediği isimlerle konuştu.

Keshavarz: Kaseti dinledim ve duyduklarıma inanamadım

“Ben 90’ların başında Nirvana’yı keşfettiğimde, Mahdis Keshavarz, Seattle’da yaşayan 15 yaşında bir İran kökenli Amerikalıydı”

Keshavarz şu anda New York merkezli bir medya stratejisti, insan hakları aktivisti ve medya firması The Make Agency‘nin kurucusu. Ancak o yıllarda, Seattle yakınlarında bulunan Redmond‘daki Old Fire House Gençlik Merkezi‘nde indie konserleri organize ediyordu.

Old Fire House Gençlik Merkezi aynı zamanda Dinosaur Jr, Kris Cornell ve Kurt Cobain’in de sıkça uğradıkları bir mekandı.

Keshavarz, Nirvana’ya da aşinaydı; bir okul arkadaşı ona, evinin bodrum katına yerleşen kuzeni Kurt’ün bir kasetini vermişti. “Beyaz renkli kalemle ‘Bleach’ [Nirvana’nın ilk albümü] yazan siyah bir kasetti. Kaseti dinledim ve duyduklarıma inanamadım. Gerçekten çok farklıydı” diyerek tanışmayı anlatıyor.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu