DünyaManşet

Putin ve Macron Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘u Kremlin‘de ağırladı, iki lider Ukrayna krizini masaya yatırdı

Mesafeli görüşme!

Putin ve Macron Kremlin Sarayı’nda bir araya geldi. 5 saatten fazla süren görüşmenin ardından her iki lider ortak basın toplantısında konuştu.

Putin, Ukrayna’nın NATO‘ya katılması halinde Avrupa ülkelerinin askeri çatışmaya çekileceğini söyledi. Macron ise, “Ukrayna meselesinin çözümü ancak siyasi olabilir ve bu çözümün temeli Minsk anlaşmalarıdır” dedi.

Putin: NATO 2019’daki askeri stratejisinde Rusya’yı doğrudan düşman olarak adlandırdı

Görüşmenin anlamlı ve faydalı geçtiğini belirten Putin, Macron ile Rusya’nın ABD ve NATO’ya önerdiği güvenlik garantileri meselesi hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

NATO’nun doğuya genişlememesi, 1997’deki sınırlarına geri dönmesi ve Rusya sınırlarına silah yerleştirilmemesi tekliflerinin ABD ve NATO tarafından görmezden gelindiğini kaydeden Putin, “Diğer şeylerin yanında şunu göz ardı edemeyiz; NATO 2019’daki askeri stratejisinde Rusya’yı doğrudan ana güvenlik tehdidi ve düşman olarak adlandırdı. NATO bizi düşman olarak belirledi” dedi.

Dünya Basını/Fatma Kişmir











Başa dön tuşu