DünyaKıbrısManşet

Soyalan: Kan, gözyaşı, göç, sömürü ve acı 

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Genel Sekreteri Serkan Soyalan, tüm dünyanın gözü önünde emperyalist güçlerin kendi çıkarları uğruna, masum insanları öldürmesinin kabul edilebilir olmadığını vurgulayarak, “Emperyalist Savaşlara Hayır!” ifadelerini kullandı

Soyalan: Kan, gözyaşı, göç, sömürü ve acı

Rusya‘nın Ukrayna‘ya başlattığı savaş ve işgal harekatıyla ilgili, sendika adına yazılı açıklama yapan Soyalan, ne yazık ki içinden geçmekte olduğumuz günlerin, kanın, gözyaşının, göçün, sömürünün, acıların ve savaşların konuşulduğu günler olarak takvim yapraklarındaki yerini alacağını kaydetti.

Soyalan, “Akıl ve uzlaşı yoluyla sorunların çözülmesi yerine, anlamsız savaşlarla hak elde edilmeye çalışılan Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın acilen durdurulması gerekmektedir. Savaşların acı deneyimlerini yaşamış bir coğrafyanın emek sendikası olan Basın-Sen, her daim insan haklarının, demokrasinin ve barışın destekçisi olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir” dedi.

“Savaşların değil; sömürüsüz, eşit, özgür ve insanca yaşam mücadelesinin tarafındayız”

Tüm dünyanın gözü önünde emperyalist güçlerin kendi çıkarları uğruna, masum insanları öldürmesinin kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Soyalan, insanlık adına bu utanç savaşının, bir an önce sonlandırılmasını umut ederken, bir kez daha haykırdıklarını belirtti ve “Savaşların değil; sömürüsüz, eşit, özgür ve insanca yaşam mücadelesinin tarafındayız. Emperyalist Savaşlara Hayır!” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu