DünyaManşet

Kavala’nın avukatı Bayraktar, “Biz sizi reddediyoruz” demişti

Türkiye‘de Gezi davasına bakan ve dün iş insanı Osman Kavala‘ya “ağırlaştırılmış müebbet” cezası veren mahkeme heyetinin üyelerinden Hâkim Murat Bircan‘ın, 2018 yılında AKP‘den Samsun milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı

Kavala’ya müebbet veren hakim AKP adayı çıktı!

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararlarının bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan davaya dün İstanbul Adliyesi 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Osman Kavala

Geçen hafta görülmeye başlanan 17 sanıklı davada karar çıktı.

Davada Osman Kavala’nın avukatlarından Evren İşler, mahkeme heyetinin üyelerinden Murat Bircan’la ilgili çarpıcı bilgiyi dile getirdi. İşler “Adil yargılanmanın görüntüde de topluma yansıtılması gerekir. Bir yurttaşın burada adil bir yargılama yapıldığını hissetmesi gerekir. Mahkeme heyetini oluşturan üyelerin ismini Google’a yazdığımızda üye hakim Murat Bircan’ın Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde çalışırken istifa edip hakim olduğunuzu görüyoruz. Murat Bircan aynı zamanda AKP’den milletvekili aday adayı da olmuş. güveniyor Bu dosyada Erdoğan ilk mağdur. Talimat vermeye gerek var mı? Üye hakim onu seviyor zaten” dedi.

Gezi Davasına Bakan Üye Hakimin AKP'den Aday Adayı Olduğu Ortaya Çıktı

Osman Kavala’nın avukatı Köksal Bayraktar da Bircan’la ilgili olarak “Mahkemenin bir karar vermesi lazım, bu karar davadan çekilme şeklinde veya üye hakimin çekilmesi şeklinde olabilir. Biz sizi reddediyoruz” dedi.

Ancak mahkeme heyeti, üye hâkim Murat Bircan’ın davadan çekilmesi talebinin “davayı uzatmaya yönelik bir talep olduğuna” karar vererek talebi reddetti.

Kavala’ya müebbet, 7 tutuksuz sanığa tutuklama

Mahkeme, Osman Kavala’yı TCK 312/1. maddesi uyarınca “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Aralarında Ayşe Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman‘ın bulunduğu 7 tutuksuz sanığın ise “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya teşebbüse yardım” suçundan 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına karar verildi. 7 sanığın tutuklanmasına da karar verildi. Karar, oy çokluğuyla alındı. Bir üye hakim sanıkların beraatine karar verilmesi ve Kavala’nın tahliyesi yönünde karara muhalefet şerhi düştü.











Başa dön tuşu