DünyaSürmanşet

Mark Buddle Avustralya’ya iade edildi

Avustralya’nın en büyük çetelerinden birinin lideri olan ve uyuşturucu trafiği için çete oluşturduğu gerekçesiyle Interpol tarafından aranan Mark D. Buddle, ülkesinde yargılanmak üzere Türkiye tarafından Avustralya’ya iade edildi

“Avustralya’nın en çok aranan adamı”

Comancheros” adlı çetenin lideri ve “Avustralya’nın en çok aranan adamı” olarak tanımlanan Mark Buddle, Avustralya’da Darwin Havalimanı’nda gözaltına alındı ve uyuşturucu ticareti ile suçlanacak.

Kıbrıs'ın kuzeyinden deport edilen Mark Buddle Avustralya'ya iade edildi
Mark Buddle

Buddle, bir cinayet soruşturmasında adının geçmesinin ardından 2016 yılında Orta Doğu‘ya kaçmıştı. Avustralya yerel basınında çıkan haberlere göre; 37 yaşındaki Buddle, Avustralya ile iade anlaşması olmayan Kıbrıs’ın kuzeyine yerleşmeden önce bir de süre Dubai’de yaşadı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamayla Buddle; “kamu düzeni ve güvenliği açısından sakıncalı” olduğu için Temmuz ayı başlarında Kıbrıs’ın kuzeyinden sınır dışı edilmişti. Buddle daha sonra iade anlaşması olan Türkiye‘ye gönderildi.

40 Milyon Avustralya Doları değerinde kokain ithalatı suçlaması

Mark Buddle, 2021’de Melbourne‘e piyasa değeri 40 milyon Avustralya Doları (27 milyon ABD Doları, 22 milyon Sterlin) olan kokain ithal etmekle suçlanıyor. Avustralya Federal Polisi, Buddle’ın sevkiyatını ABD‘deki memurları ve FBI tarafından gizlice izlenen bir uygulama kullanarak düzenlediğini söyledi.

Polis, Buddle’ın itham edildiği iki ayrı müebbet hapis cezası gerektiren suçu bulunduğunu, bunlardan birisinin de 2010 yılında Sydney‘de bir güvenlik görevlisinin vurularak öldürülmesiyle ilişkili olduğunu belirtti.











Başa dön tuşu