DünyaManşet

TAHIL KORİDORU | Ukrayna’dan iki tahıl gemisi daha yola çıktı

Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda varılan anlaşma kapsamında, iki tahıl yüklü geminin daha Ukrayna‘dan İstanbul‘a doğru yola çıktığı bildirildi

Ukrayna limanlarından yola çıkan gemi sayısı 10’a yükseldi

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı‘nın yaptığı açıklamada, “Müşterek Koordinasyon Merkezi‘nin çalışmaları kapsamında Ukrayna limanlarından tahıl sevkiyatı sürüyor” denildi. Böylece Ukrayna limanlarından yola çıkan gemi sayısı 10’a yükselmiş oldu.

Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) arabuluculuğunda Rusya ile Ukrayna arasında varılan anlaşma çerçevesinde, İtalya‘ya 11 bin ton soya taşıyan SACURA isimli geminin Yuzni‘den ve İskenderun‘a 48 bin 458 ton mısır taşıyan ARIZONA isimli geminin ise Çernomorsk‘tan hareket ettiği belirtildi.

No description available.
TC Milli Savunma Bakanlığı’nın aktardığı bilgilere göre, İstanbul‘a seyrine devam eden 4 gemi İstanbul’a demirleyecek ve denetime tabi tutulacak.

Ukrayna’nın tahıl ürünlerinin Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını mümkün kılan Tahıl Koridoru Anlaşması, 22 Temmuz’da İstanbul’da imzalanmıştı.

Kaynak: DW Türkçe/ BÜ,BK











Başa dön tuşu