DünyaManşet

Miçotakis:Türkiye ve Yunanistan ile ilgili ‘savaş’ söylemleri TC’deki seçimlere yönelik provokasyondur

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın “kabul edilemez” sözlerine rağmen Atina‘nın Ankara ile iletişim kanallarını açık tutacağını belirtti

Miçotakis: Türk cumhurbaşkanının yakın zamandaki ifadeleri kabul edilemez

Euronews‘den derlenen habere göre; Miçotakis katıldığı Selanik Uluslararası Fuarı‘nda düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerine yanıt olarak “Türk cumhurbaşkanının yakın zamandaki ifadelerini kabul edilemez olarak görüyorum. Ancak her zaman iletişim kanallarını açık tutacağız” diye konuştu.

Yunan başbakan, Erdoğan’a bir görüşme dayatmayacağını, ancak Avrupa Birliği‘nin dönem başkanlığını yürüten Çekya‘nın başkenti Prag‘ın görüşme için potansiyel adres olabileceğini belirtti.

Miçotakis’e “savaş çıkar mı?” sorusu

Başbakan Mitsotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında bir savaş çıkabilir mi yönündeki soruya ise, “Hayır, böyle bir savaşı düşünemiyorum” yanıtını verdi. Türkiye’nin Yunan silahlı kuvvetlerinin gücünün farkında olduğunu vurgulayan Mitsotakis, Ankara’dan gelen ve “provokasyon” olarak nitelediği açıklamaların muhtemelen önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılacak seçimlerle ilgili olduğunu kaydetti.

“Saldırgan söylemler Türk toplumunu zehirliyor”

Mitsotakis, “saldırgan” söylemlerin Türk toplumunu zehirlediği gibi iki ülke ilişkilerini de baltaladığını ifade etti. Yunan Başbakan ayrıca, silahlandırılmış da olsa Ege‘deki adaların Türkiye için bir tehdit oluşturmadığını öne sürdü.

Avrupa Birliği‘nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in doğal gaz sevkiyatıyla ilgili “şantajlarına” karşı durması gerektiğini de söyleyen Miçotakis Putin’in Ukrayna’yı işgalinin “despotik otoriterliğini ve başka yerel sorun yaratıcıları meşru hale getirmek” anlamına geleceği ifadeleriyle Erdoğan’a üstü kapalı göndermede bulundu.

Kaynak: Euronews, DW Türkçe











Başa dön tuşu