DünyaManşet

“Evet, ciddiyiz; Hellimdi” | Peynirin kökeni Kıbrıs mı?

Mısır’daki arkeologlar Cumartesi günü beklenmedik bir keşifte bulundular ve 2 bin 600 yıldır korunmuş olan Hellim bloğunu keşfetmek için bir dizi antik çömlek açtılar

“Evet, ciddiyiz; Hellimdi”

esquireme.com’da yer alan habere göre; eski Mısırlılar, haram (hayır, haram değildi) dedikleri bir peynir yediler ve bu peynir sonunda halloum, yani hellim kelimesine dönüştü.

Dünyanın en gıcırtılı peyniri, bir hastane katındaki yeni spor ayakkabılar gibi en ham haliyle tadı en iyi şekilde, Giza‘da Saqqara eski eserler bölgesinde çalışan Mısır arkeolojik misyonunun bir parçası olarak bulundu. Evet, Secrets of the Saqqara Tomb ile aynı yer kuruldu.

mısır arkeologları Hellim

Yenilebilir olup olmadığına dair henüz bir haber yok ama belki gönüllü alıyorlar?

Bazı bilim insanları, Bizans döneminde peynirin kökeninin Kıbrıs olduğunu belirtirken, diğerleri buna itiraz etmekte ve daha önce eski Mısır’da haram olarak bilindiğini iddia etmektedir.

Arkeologlar, Rosetta Taşı üzerinde keşfedilen bir tür yazı olan Demotik yazıyla yazılmış peyniri içeren bir dizi kil kap buldular.

Geri kalanının önümüzdeki günlerde açılması planlanan çok sayıda konteyner buldular. Hepsinin Hellim içerip içermediği ya da kapların içinde başka peynirler ya da bir çeşit peynir dışı maddeler olup olmadığı konusunda bir spekülasyon yok.

mısır arkeologları Hellim

Saqqara bölgesi, 2020 Netflix belgeseline dönüştürülen 100’den fazla sacophagi ile son yıllarda kalıntılar için oldukça verimli bir alan oldu .

Arkeologların da bölge için daha planlı kazıları var. Mısır Eski Eserler Misyonu, 2018’den beri sitede çalışıyor ve son beş kazı sezonu boyunca, Beşinci Hanedanlık rahibinin eşsiz mezarının keşfi “Wahi”, 7 kaya mezarına ek olarak, Yeni Krallık’tan üç mezar ve Eski Krallık’tan dört mezar ve antik devletten bir mezarın cephesi, binden fazla muska keşfine ek olarak, düzinelerce ahşap kedi heykeli, kedi mumyaları, ahşap heykeller ve hayvan mumyaları.

mısır arkeologları Hellim

Hiçbiri tabii ki Hellim kadar lezzetli değil.

Mısır’daki arkeologlar hala Netflix için büyük bir hit

Netflix’in Ekim 2020’de yayınlanan uzun metrajlı belgeseli Secret of the Saqqara Tomb, yayıncıya göre ilk dört haftasında dünya çapında 22 milyon hane tarafından izlendi.

Filmin yönetmeni James Tovell, bu miktarın belgeseli Netflix tarihindeki en iyi beş belgesel film arasına koyduğunu söylüyor.

Netflix genellikle sayıları açıklamaz, bu nedenle rakamlar ve sıralamalar, platformda ne kadar popüler belgesellerin olduğuna dair ilginç bir fikirdir. Geçen yıl yayınlanan Chris Hemsworth aksiyon filmi Extraction, karşılaştırma için ilk dört haftasında 99 milyon ev tarafından izlendi.

mısır arkeologları Hellim

“Bütün bu deneyimler ve yapılan şaşırtıcı keşifler, bu yolculukta pek çok Netflix üyesinin bizimle birlikte gelmesiyle elbette daha da ödüllendirici hale geldi. Filmi izleyen herkese son derece minnettarız ve eski Mısır hakkında ilk kez öğrenenlerden, bu dünyaya aşina olan ve bir şeyler öğrenebilen veya deneyimleyebilenlere kadar pek çok insanın keyif alacak bir şeyler bulması bizi heyecanlandırdı. yeni,” diyor Tovell.

Daha fazlasını buradan okuyun.











Başa dön tuşu