DünyaManşet

Zanlıların yüzü talimatla kapatıldı: 45 yaşındaki Şener iki çocuk babasıydı

Türkiye’nin başkenti Ankara’da, istek şarkılarını çalmadı diye 45 yaşındaki 2 çocuk babası müzisyen Onur Şener‘i katleden üç kişi ‘kasten öldürme’ suçundan çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı, zanlıların ikisinin Çalışma Bakanlığı‘nda müfettiş olduğu açıklandı

Zanlıların yüzü talimatla kapatıldı: 45 yaşındaki Şener iki çocuk babasıydı

Resim

Tutuklanan zanlılardan birinin TAI’de (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.) mühendis olarak, ikisinin de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişi olduğu anlaşıldı.

Resim

 

DHA’nın ifadelerini paylaştığı zanlılardan ikisi İlker K. isimli kişinin Onur Şener’in kafasına ‘çok sert şekilde’ bira bardağı ile vurduğunu aktardı.

Resim

Cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alınan iki kadın ise aynı mahkemede adli kontrol şartı ile salıverildi.

CHP lideri Ankara'daki cenaze törenine katıldı

Şener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun da katıldığı cenaze töreninin ardından Ankara’da toprağa verildi.

Olay nasıl gelişti ?

Olay Çankaya ilçesinin Çayyolu semtindeki bir eğlence mekanında cumartesiyi pazara bağlayan gece yaşandı.

Demirören Haber Ajansı’na konuşan aynı sokaktan bir esnaf, mekanın saat 1’de kapandığını ve içeride Onur Şener’in kolejden çocukluk arkadaşlarının kaldığını aktardı.

Önder Çimenoğlu isimli esnaf, söz konusu üç kişinin de içeride kalmasına izin verildiğini ve ilk kavganın da istek şarkı nedeniyle yaşandığını öğrendiğini aktardı.

Sağlık kontrolü işlemleri sırasında kişilerin yüzleri, medyanın görüntü almasını engelleyecek şekilde örtülerle kapatıldı.

DHA’nın ifadelerini paylaştığı zanlılardan İlker K., Onur Şener’e bira bardağı fırlattığını ama denk gelip gelmediğini hatırlamadığını savundu ve şunları söyledi:

“’Bize doğru gelme’ diye seslendim sonra ben bira bardağını fırlattım ama denk gelip gelmediğini hatırlamıyorum. Ancak benim elimde bira bardağının sapı kalmadı. Birlikte yere yuvarlanınca bir kere yumruk salladım ancak denk geldi mi, bilmiyorum. O sırada bir kadın, bana saldırıyordu, ona vurmak istemediğim için tutmaya çalıştım. Aramızdaki arbede çok uzun sürdü. Benim arkam dönük olduğu için arkadaşlarımın ne yaşadığını bilmiyorum. Duyduğum kadarıyla onlar da boğuşma yaşamışlar”

Zanlılardan Semih isimli kişi, İlker K’nın Onur Şener’in kafasına bira bardağı ile ‘çok sert şekilde’ vurduğunu, ‘sersemleyen’ müzisyene İlker K.’nın yerde de yumruk attığını aktardı.

Ali isimli zanlı da ifadesinde, Onur Şener’in kendilerine saldırdığını, itiş kakış sırasında İlker K.’nın elindeki bira bardağını Şener’in kafasına vurduğunu ve suçsuz olduğunu söyledi.

Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Jale isimli kadın ise olayı şöyle anlattı:

“Tam mekandan çıkacakken tanımadığımız bir kişi, ‘Olayı anlatır mısınız’ diye arkadaşlara soru sordu. İlker tek başına konuşmaya başladı. Tekrardan yanıma geldiğinde ‘Siz haklısınız’ dediler. Bu sırada mekandaki herkes dışarı çıktı. Onur sinirli bir şekilde bize doğru gelmeye başladı. Gözde’nin omuzlarından tutarak itti ve ‘Sen buradan git varoş’ tarzında bir şey söyledi. Onur ve İlker’i darbetmeye başladı sonrasında arbede oldu. Aramızda 5-6 metre vardı. Ben İlker’in bira bardağıyla vurduğunu görmedim, İlker kendisi söyledi”

AKP: Cumhurbaşkanımız, MYK’mız, bütün hepimiz bu acıyı paylaşıyoruz
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, basın toplantısında da cinayete ilişkin açıklamalar yaptı.

Çelik, zanlıların çalıştığı bakanlıkların konu edilmesinin acımasızlık olduğunu savundu:

Bu acı karşısında siyasi polemik üretmeye çalışanların ‘Bundan hükümet, bakanlık, şu kurum sorumludur’ gibisinden yaklaşım içine girmesinin bu acıyı ve cinayeti istismar etmesinden başka bir yüzü yoktur. Buradan bütün kamu iradesini ilzam etmek, bu kadar mantıksız bir şey olabilir mi?”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise “Kimin torpili ile kamuda işe girdiler?” sorusunu sordu.

45 yaşındaki Şener iki çocuk babasıydı ve daha önce O Ses Türkiye yarışmasına katılmıştı.











Başa dön tuşu