DünyaManşet

MADEN OCAĞI FACİASI | 58 işçi kurtarıldı, 15 işçi maden altında

Türkiye‘de Bartın‘ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında dün akşam meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 28’e yükseldi

MADEN OCAĞI FACİASI | 58 işçi kurtarıldı, 15 işçi maden altında

TC Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi, “İstanbul’da 6, Bartın’da 5 olmak üzere toplam 11 hastamızın tedavisi için gereken her şey yapılıyor” dedi.

Bartın'da maden ocağında patlama: 25 işçi hayatını kaybetti | Independent  Türkçe

Koca “Biri ağır, dört hastamız yoğun bakımda. 1 hastamız serviste tedavi görüyor. 6 vatandaşımız uçak ambulanslarla İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezine sevk edildi” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu: Riskli bölgede 49 işçi vardı

TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada 58 işçinin kurtarıldığını, içerde 15 madencinin kaldığını açıkladı.

Patlamanın ardından Bartın’a giden Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada madende 110 kişinin çalıştığını ifade etti.

Soylu açıklamasında “Hakikaten üzüntü duyduğumuz ve söyleyeceklerimizi de paylaşmaktan üzüntü duyduğumuz bir tabloyla karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz çalışıyordu. Bir kısmı kendisi çıktılar, bir kısmı kurtarıldı. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı” dedi.

Bakan Dönmez: İlk değerlendirmelere göre patlamanın nedeni grizu

SON DAKİKA Bartın'da maden ocağında patlama: Ölü veya yaralı var mı?  Amasra'daki maden patlamasında Son Bilgiler - Yeni Şafak

Bakan Soylu’dan sonra açıklamalarda bulunan TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk değerlendirmelere göre patlamanın nedeninin grizu olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı‘nın (AA) aktardığına göre Dönmez arama çalışmasına katılan ekiplerin güvenli şekilde faaliyetlerini yürütmesi gerektiğini anlattı ve “O açıdan biraz daha sabırla beklemek durumundayız. Tüm yetkili arkadaşlarımız aşağıda maden ocağında bu çalışmaları yürütüyor. Şehitlerimize rahmet diliyorum, yakınlarına Allah sabır versin. Yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi

Bakan Dönmez, bir gazetecinin madende bulunan 15 işçinin yerlerinin tespit edilip edilmediğine ilişkin sorusu üzerine, “15 kişinin nerede olduklarını biliyoruz. Patlamanın olduğu yer aşağı yukarı belli, yerlerini biliyoruz. 10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. Çok büyük yangın değil. Güvenli şekilde oraya girmek için yangının ve karbonmonoksit gazının bertaraf edilmesi gerekiyor. Bazı bölgelerde kısmı göçükler var. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz” cevabını verdi.

Bartın











Başa dön tuşu