DünyaManşet

Demirtaş’tan muhalefete eleştiri: İktidarın ekmeğine bal döküyorlar

Türkiye‘deki Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bartın’da en az 41 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından yaşamını yitirenler için kullanılan “şehit” ifadesine tepki gösterdi

Demirtaş: İngiltere’de, Almanya’da maden işçileri “şehitlik” mertebesine ulaşamıyorlar çünkü…

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, Twitter’dan paylaştığı mesajlarda muhalefeti eleştirdi.

Demirtaş’ın ifadeleri şöyle:

“İngiltere’de, Almanya’da maden işçileri “şehitlik” mertebesine ulaşamıyorlar çünkü oralarda suçu kadere yükleyen yöneticiler yok. İktidarın yağlı ekmeğine bal döken muhalefetleri de yok. Kimse daha fazla laf kalabalığı ve şaklabanlık yapmasın. İşçi katliamları, daha fazla kâBaşımız sağ olsun”

CHP’nin “şehit” paylaşımı

Türkiye ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Bartın’daki facianın ardından kurumsal Twitter hesabından şu mesajı paylaşmıştı:

“Bartın Amasra’da meydana gelen patlamada yitirdiğimiz maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Acılı ailelerimize ve çalışma arkadaşlarına sabır, yaralı madencilerimize acil şifa diliyoruz. Tüm dualarımız can kaybının artmaması için…”

Gökçen partisini eleştirmişti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, paylaşımın “şehit” kısmını eleştirmişti:

“Hayır maden şehidi diye bir şey yok. Sırf para için insan canını riske atanlarla Sayıştay raporlarında açık açık uyarmasına rağmen keyfine bakanların sorumluluğunu örtmek için ortaya atılan tabirleri biz kullanamayız. Bu bir cinayettir ve bu cinayetin hesabını elbette soracağız”











Başa dön tuşu