DünyaManşet

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Güçlü bir ailede LGBT diye bir şey olabilir mi?” sorusuna yanıt

Türkiye’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye‘nin Malatya ilindeki konuşmasında “Güçlü bir ailede LGBT diye bir şey olabilir mi?” sözlerine LGBTİ+ aile topluluklarından yanıt geldi: “Çağırın anlatalım

LGBTİ+ aile topluluklarından Erdoğan’a: Çağırın anlatalım

Akdeniz Antalya Aile Grubu, Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu, GALADER- Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği, İzmir LGBTİ+ Aileleri Grubu, LİSTAG- LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin yayınladığı metin şöyle:

“Bir kez daha LGBTI+ çocuklarımız bağlamında adımız anıldı. Biz kim miyiz? Biz LGBTİ+ aileleriyiz; ebeveynleri, kardeşleri, akrabalarıyız. Herkes bizim hakkımızda, çocuklarımız hakkında konuşuyor. Bize “güçsüz aile” yakıştırmaları yapılıyor, aile olarak bile görülmüyoruz. Çocuklarımıza “sapkın” ithamlarında bulunuluyor. Tüm bunlar olurken bizim sesimiz duyulmuyor.

“Çocuklar nasıl karşılıksız sevilir, bir kez de bizden dinleyin”

Meclis (Türkiye Büyük Millet Meclisi – TBMM) çatısı altında bir kez de biz anlatalım: Aile olmak nedir, LGBTİ+ ailesi olmak nedir, çocuklar nasıl karşılıksız sevilir… Bir kez de bizden dinleyin! Hep bizi suçlayanları, ötekileştirenleri, dışlayanları duyuyorsunuz.

Meclis’te yer alan siyasi partilere sesleniyoruz: Bu ülkenin yurttaşları olarak Meclis’te sesimizin yükselmesini sağlayın. Kendimizi, çocuklarımızı anlatalım. Sesimizi duyun, duyurun! Bekliyoruz ve hazırız anlatmaya…”

Kaynak: Kaos GL











Başa dön tuşu