EkonomiKORONAVİRÜSManşet

Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı

Fed aşkın rezervler üzerindeki faizi %10 seviyesinde tuttu

Fed, “Finansal koşulların genel olarak ekonomiyi desteklemeye devam ediyor. Ekonomik aktivite ve istihdam göstergeleri son günlerde arttı. Salgın ekonomik görünüm üzerinde önemli risk oluşturmaya devam ediyor” açıklamasında bulundu. 

Fed varlık alımlarının hızında ve komposizyonunda değişikliğe gitmedi.

Fed, ABD ekonomisi 2021 büyüme tahminini %4,2’den %6,5’e yükseltti. Fed Başkanı Jerome Powell‘ın açıklama yapması bekleniyor.

Pandemiden olumsuz etkilenen sektörler zayıf olmaya devam ediyor

Ekonomik aktivite ve istihdam göstergeleri toparlanma hızında bir yavaşlamanın ardından yukarı döndü. Enflasyon yüzde 2’nin altında olmaya devam ediyor.

Genel finansal şartlar destekleyici olmaya devam ediyor, ekonomiyi destekleme tedbirlerini ve ABD hanehalkı ile işletmelerine kredi akışını yansıtıyor. Pandemiden en olumsuz etkilenen sektörler zayıf olmaya devam ediyor. Halk sağlığı krizi ekonomi üzerinde baskı yaratmaya, görünüme kayda değer riskler yaratmaya devam ediyor.

Ters repo için limitin yükseltilmesi ABD Doları fonlama piyasalarının gelişimini yansıtıyor. Fed, 23 Mart sonrasında ticari mortgage destekli menkul kıymet alım operasyonları gerçekleştirmeyecek.











Başa dön tuşu