DünyaEkonomiManşet

TCMB: Gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, politika faizi 200 baz puanlık artışla yüzde 17’den yüzde 19’a yükseltti. Faiz kararının ardından Dolar/TL, 2 haftanın en düşük seviyesini gördü.

TCMB Para Politikası Kurulu bugün açıkladığı kararla politika faizini yüzde 19’a yükseltti

Genişleyici parasal ve mali politikalar ile aşılama sürecinde yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle küresel büyüme görünümünde iyileşme ve uluslararası emtia fiyatlarında artış görüldü.

Yükselen küresel enflasyon beklentilerinin, gelişmiş ülke para politikalarına ilişkin belirsizliklere ve küresel finansal piyasalarda dalgalanmaya yol açtığı ve bu nedenle Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun  kararla politika faizini yüzde 19’a yükseltti

 

‘Gerekmesi durumunda ilave parasal sıkılaşma yapılacak’

Açıklamada, 2021 sonu tahmin hedefi dikkate alınarak, enflasyonda kalıcı düşüşe ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar sıkı para politikası duruşunun kararlılıkla uzun bir müddet sürdürüleceği vurgulandı.

Dolar/TL 2 haftanın en düşük seviyesinde

Öte yandan, TCMB’nin faiz kararının ardından Dolar/TL, 7.4760 seviyelerinden hızla gerileyerek 7.3280 ile 2 haftanın en düşük seviyesini gördü. Euro/TL de 8.92 seviyesinden 8.70’lere geriledi.











Başa dön tuşu