DünyaEkonomiManşet

Küresel ödeme devi VISA, “Coin” kullanımına onay verdi

Dünya çapında 3,3 milyar kredi kartı kullanımda olan Visa, bugün yaptığı açıklamada, ödeme ağında işlem yapmak için kripto para birimi USD Coin kullanımına izin vereceğini belirtti.

Visa’nın duyurusundan sonra Bitcoin piyasası hareketlendi

 

Visa’nın açıklaması öncesinde 56 bin 215 dolardan işlem gören Bitcoin, açıklamanın ardından ilk bir saat içerisinde 58 bin 191 dolara yükseldi.

Uluslararası ödeme sistemi Visa, dijital ve geleneksel para birimleri dünyaları arasında köprü görevi görecek en büyük ilk anlaşmayı resmen duyurdu.

Crypto.com ile pilot program başlatıldı

 

Visa yaptığı açıklamada, ödeme ağında işlem yapmak için kripto para birimi USD Coin kullanımına izin vereceğini resmen duyururken şirket, ödeme ve kripto para platformu Crypto.com ile pilot programı başlattığını açıkladı.

Bu seçeneği bu yıl içerisinde daha fazla ortağa sunmayı planladığı belirtilen Visa’nın, yaptığı anlaşmayla kullanıcılarına işlemlerini doğrudan USD Coin ile işlem yapma yetkisi vereceği bildirildi.

35 Dijital para platformuyla ortaklık yapılacak

 

Değeri 1’e 1 oranla ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin kripto para biri olan USD Coin ile yaptığı anlaşma sonrası Visa, yaklaşık 50 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan Coinbase, Crypto.com, BlockFi ve Bitpanda dahil olmak üzere 35 dijital para platformuyla ortaklık yapacak.











Başa dön tuşu