EkonomiKıbrısManşet

HP: Sucuoğlu ve hükümeti menfaat dağıtarak seçime gitmeye çalışıyor

Halkın Partisi (HP), Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘na (Kıb-tek) seçim öncesi yapılmak istenen 100’ün üzerindeki terfi ve atama haberlerine sert çıktı ve bu hatadan derhal dönülmesi çağrısı yaptı

HP: Sucuoğlu ve hükûmeti terfi, atama ve menfaat dağıtarak seçime gitmeye çalışıyor

Partinin resmi hesabından yapılan basın açıklamasında, Meclis’teki 6 siyasi parti temsilcilerinin oluşturduğu Danışma Kurulu’nda alınan “Seçime kadar yalnızca rutin işlerin yürütülmesi” prensip kararına ve etik kurallara aykırı olarak, seçim yasaklarına bir hafta gibi kısa bir süre kala Faiz Sucuoğlu hükümetini terfi, atama ve menfaat dağıtarak seçime gitmeye çalıştığı kaydedildi.

Açıklamada, “Toplam 600 civarında personeli olan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda 100’ün üzerinde personele terfi ve atama verilmesi için hazırlık yapılıyor.
Üstelik bu atamaları kılıfına uydurmak için göstermelik olarak bir münhal de ilan edilmiş durumda” denildi.

“Hukuki yollara başvuracağız”

Ne var ki bu münhal edilmeden 5 gün öncesinde kimlerin hangi mevkilere atanacağını çoktan belirlendiğine vurgu yapılan açıklamada, Faiz Sucuoğlu ve hükümeti bu yanlıştan dönmeye davet edildi.

“Bu yanlışta ısrar edilmesi halinde parti olarak hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz” ifadeleri kullanıldı.

 

 

 











Başa dön tuşu