GenelKıbrısManşet

Bengihan: Liyakate dayalı istihdam yapılması için Personel Dairesi’ne yazılı talepte bulunmuştuk

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, kitabet kadrosu boş olmasına rağmen hükümetin liyakata dayalı değil; partizanca istihdamlar yapmaya devam ettiğini ve mevsimlik işçilerle boşlukları doldurmaya çalıştığını söyledi

Bengihan: Hükümet partizanca, geçici işçi ve mevsimlik işçilerle boşlukları doldurmaya çalışıyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Bengihan, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun IV. Derece Kâtip Yardımcısı kadrosu için üç kişilik münhal ilan ettiğini ve sınavın dün tamamlandığı belirtilerek, birçok bakanlık ve dairede kitabet memuru eksikliği olmasına ve yüz kişilik kitabet kadrosu boş olmasına rağmen hükümetin partizanca, geçici işçi ve mevsimlik işçilerle boşlukları doldurmaya çalıştığı vurguladı.

Bengihan, “UBP-DP-YDP Hükümeti liyakata dayalı istihdam yapmak yerine partizanca istihdamlar yaparak yasaya aykırı bir şekilde asıl ve sürekli görevleri geçici işçi ve mevsimlik işçiler eliyle yürütme yolunu tercih etmektedir” şeklinde konuştu.

“Fırsat eşitliğine ve liyakate dayalı istihdam yapılması için Personel Dairesi’ne yazılı talepte bulunmuştuk”

KTAMS’ın, IV. Derece Katip Yardımcısı kadrosunun 100 kişi artırılarak yapılan yazılı sınav sonucuna göre fırsat eşitliğine ve liyakate dayalı istihdam yapılması için Personel Dairesi‘ne yazılı talepte bulunduğu söyleyen Bengihan, Cuma günü Başbakanlık önünde konuya ilişkin basın açıkalams yapılacağını duyurdu.

Bengihan, basın açıklamasına IV. Derece Katip Yardımcısı kadrosu için sınava girip başarılı olan adayları da desteğe davet etti.











Başa dön tuşu