EkonomiGenelKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: Rejim partilerine kötü haber; Artık KDV kaçıramayacaksınız

Bağımsızlık Yolu Genel Sekreter Yardımcısı Münür Rahvancıoğlu, siyasi partilerin yaptıkları piyangoların Katma Değer Vergisi‘ni (KDV) ödemediklerini ortaya çıkarttıklarını söyleyerek, bunu yapanların sermayeden nasıl vergi toplayacağını sordu

Rahvancıoğlu: Bize ısrarla ‘Partiler katma değer vergisi ödemez’ denildi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, Bağımsızlık Yolu’nun iki yıldır gelir yaratmak amacıyla piyango düzenlediğini, yasa gereği de biletleri basmak için Vergi Dairesi’nden bilet sayısı vererek izin aldığını, satış bitince de satılmayanları iade edip satılanlar için de KDV ödendiğini hatırlattı.

Rahvancıoğlu, “Ancak ne zaman satış tamamlanıp KDV borcumuzu ödemeye çalışsak, Vergi Dairesi’nde bir türlü bu konuda ilerleyemedik. Konuşmadığımız görevli, sormadığımız hukukçu kalmadı. Bize ısrarla ‘Partiler katma değer vergisi ödemez’ denildi. Ama yasaya baktığımızda ödememiz gerekiyor” dedi.

“Meğer koca koca partiler yaptıkları piyangoların KDV’sini ödemiyorlarmış”

Parti hukukçularının, muhasebe sorumlusunun ve mali sorumlusunun da “Bu KDV’nin ödenmesi lazım” noktasında hemfikir olduğunu belirten Rahvancıoğlu, en sonunda bir ‘Bilgi edinme başvurusu’ yapıp, “Bakalım sözlü olarak söylediklerini, yazılı olarak da verebilecekler mi?” diyerek kendilerini sözlü olarak geri çeviren daireden bu konuda yazılı bir cevap istemeye karar verdiklerini kaydetti.

Fotoğraf açıklaması yok.

Rahvancıoğlu, “Yazımızı yazdık ve en sonunda ekteki cevabı aldık. Kısaca diyor ki; ‘Evet siyasi partiler yüzde 5 KDV öderler’ ve bu süreç içinde bir de şunu öğrendik; büyük büyük kocaman partiler, yıllardır yaptıkları ve arabalar, altınlar dağıtacak kadar çok para kazandıkları piyangoların KDV’sini ödemiyorlarmış” dedi.

“Kendi partilerinin KDV’sini ödemeyen rejim partileri mi sermayeden vergi toplayacak?”

Rahvancıoğlu şöyle devam etti;

“Eşitliği, ‘doğruyu eğrilterek’ sağlayan memleketimizde, bu ensesi kalın partilerden Katma Değer Vergisi’ni alamayanlar da, kimseden KDV ödemesi kabul etmemişler. Böylece böyle gelmiş, böyle gitmiş, ta ki biz bu meseleyi takıntı yapana kadar.

Şimdi düşünüyorum da; kendi partilerinin Katma Değer Vergisi’ni ödemeyen rejim partileri mi sermayeden vergi toplayacak? Bu partiler mi ekonomiyi kayıt altına alacak? Bunlar mı kaynak yaratıp, ele güne avuç açmaya son verecek?

“Emekten yana milletvekiller kendi partisinin hırsızlığını görmedi”

Bunca zaman ödenmeyen KDV’lerle okullara ne malzemeler, hastanelere ne cihazlar alınırdı; bunca zamandır ödenmeyen KDV’lerle yollara ne güvenlik, çocuklara/yaşlılara nasıl hizmet sağlanırdı.

Ama yasa deyince dağları deviren; bünyesinden başbakanlar, maliye bakanları, torbalar dolusu müdür çıkarmış sağcı, ‘solcu’ ve futbolcu partiler devlete KDV borçlarını ödemediler.

Sözde emekten yana milletvekilleri, esnafın beyan edilip ödenememiş vergilerini diline dolayıp kamera kamera gezdi de; kendi partisinin hırsızlığını görmedi.

“Paşa paşa ödeyeceksiniz”

Ama artık kaydını tuttuk, yazısını aldık. Biz gidip bu yazı ile KDV borcumuzu ödeyeceğiz ve siz de artık bizim gibi satamadığınız biletleri bircik bircik toplayacak, kalan biletlerden çıkan miktarın yüzde 5’ini hesaplayacak ve paşa paşa ödeyeceksiniz bu ülkenin halkına olan borcunuzu.

Rejim partilerine kötü haber, halktan kdv çalma günleriniz sona erdi. Diğer hırsızlıklarınızın da bir gün sona ereceği gibi…

Bir haber de ‘muhalefete talibiz ne demek’ diye soran insanımıza; Muhalefete talibiz demek, değişim yaratmak için iktidarın karşında gerçekten ve tüm varlığınızla durmalısınız demek.

“Rejim partilerinin hırsız olduğunun kanıtı”

Olduğunuz her yerde ilkelerinize uygun davranmalı, yanlışa karşı mücadele etmek için hükümet koltuklarında oturmayı beklememelisiniz ve günü gelip hükümet olduğunuzda da esas iktidara karşı mücadele etmek zorunda kalacağınızı asla unutmamalısınız demektir.

Böyle yapınca, kamu gelirlerini arttırmak için hükümet olmanıza gerek kalmadığının örneğidir bu yazı. Bir de zaten bildiğimiz rejim partilerinin hırsız olduğunun kanıtı”











Başa dön tuşu