GenelKıbrısManşet

Karavezirler: Anketlerde yüzde 90 memnuniyet geri dönüşü aldık. Bununla da gurur duyuyoruz

Değirmenlik Belediyesi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkan adayı Ali Karavezirler, Değirmenlik bölgesinde halkla, iş insanıyla ve emekçilerle birlikte bir başarı öyküsü yazdıklarını ve yeni dönemde de bunu devam ettireceklerini söyledi

Karavezirler: Biz bölge insanıyla çok güzel bir birlikteliği yakaladık

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Haber yayınında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Karavezirler, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın, Ulusal Birlik Partisi (UBP) adayları için bölgeleri gezdiği eleştirilerini değerlendirerek, kendi bölgesinde de böyle duyumlar aldıklarını belirtti.

Açıklama yok.

Karvezirler, “Bölgemize direk gelmemiş olsa da bazı kişileri aradığına dair duyumlar aldık, umarım doğru değildir. Ancak olsa da çok fayda edeceğini düşünmüyorum. Çükü biz bölge insanıyla çok güzel bir birlikteliği yakaladık. Bölgede her şeyi beraberce yaptık, ben yapmadım, biz yaptık” dedi.

“Yönetim sürecimiz boyunca 531 kararın hepsini oy birliği ile aldık”

Eleştiri almanın normal olduğunu ve buna açık olduğunu kaydeden Karavezirler, aldıkları eleştirileri bir havuzda toplayıp kendi yönetimini de yargıladığını ve daha iyisi için fikir yürüttüklerini belirtti.

Karavezirler, “212 km’lik yeni belediye alanında da böyle çalışacağız. Yönetim sürecimiz boyunca 531 karar aldık ve bu kararların hepsini oy birliği ile aldık. Belediye Meclisi’nde UBP’li ve YDP’li üyeler de dahil, tüm çalışma arkadaşlarıma bu uyum için teşekkür ederim” dedi.

“Yeni dönemde 47 km’lik yol hedefimiz var, bunun 8 km’si Akıncılar’a ait”

Akıncılar’ın Değirmenlik Belediyesi bölgesinin sınır komşusu olduğunu ve o bölgeyi de bir parçaları olarak gördüklerini söyleyen Karavezirler, Akıncılar bölgesinde 2011 seçimlerine göre 399 nüfus olduğunu, şu an seçmen sayısının 211 olduğunu belirtti.

Karavezirler, “Nasıl ki Değirmenlik bölgesindeki vatandaşlarımızın pandemi de dahil hep yanlarında olduk, o bölgede de yapacağımız projelerle oradaki yurttaşların da yanında olacağız. Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşılan ancak yol sorunu olan bir bölge Akıncılar. Bizim bölgemizde 210 km ova yolunu tamamladık. Şu anki kitapçığımızda da 47 km’lik bir yol hedefimiz var, bunun 8 km’si Akıncılar’a ait” dedi.

“Atacağımızın ilk adım ‘Cadde Dönüşüm Projesi’ “

Açıklama yok.

Bu dönem atacakları ilk adımların başında “Cadde Dönüşüm Projesi” geldiğini, bu projede engelli dostu kaldırımları, yağmur suyu drenajı, su-elektrik-internet boruları ve aydınlatmasıyla birlikte kanalizasyon şeklinde hedefleri olduğunu belirten Karavezirler, tüm bunların projelerini yapıp finansman için de Avrupa Birliği’ne (AB) başvurduklarını, bu olmazsa da belediyenin öz kaynaklarıyla bu projeyi parça parça hayata geçireceklerini kaydetti.

“Karavezirler, “Bunları yaptığımızda bileceğiz ki; burada tüm alt yapı yapılmıştır ve bir daha kazılmayacaktır. Bir gün Telefon Dairesi, öbür gün Elektrik Kurumu ya da belediye gelip artık buraları kazmayacak ve milli servet heba olmayacak” dedi.

“Anket yaptık ve yüzde 90 memnuniyet geri dönüşü aldık. Bununla da gurur duyuyoruz”

Belediye çalışanları konusunda, “Evinizdeki huzuru çalışma ortamında yaratacağız” dediklerini ve bunu başardıklarını söyleyen Karavezirler, bölgedeki polis, asker, vatandaş ve emekçilerle bir bütün olduklarını, böylece başarıya ulaştıklarını anlattı.

Karavezirler, “Bölgemizde su sorunu vardı, temizlik sorunu vardı; bunlarla ilgili anket yaptık ve yüzde 90 memnuniyet geri dönüşü aldık. Bununla da gurur duyuyoruz. Günde iki saat akan su artık 365 gün 7/24 akıyor. Çünkü göreve gelir gelmez, oturduk bu sorunlarla ilgili projeler ürettik ve hayata geçirdik. Minareliköy, Demirhan, Balıkesir, Beyköy, Cihangir, Yeniceköy, Çukurova bölgelerinde su sorunu vardı, artık yok” dedi.

“Eğitime 4 buçuk yılda 2 buçuk milyon TL katkı yaptık”

Pandemiye rağmen 3 tane su kuyusu kazdıklarını ve 4 buçuk milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Karavezirler, kendisinden önceki dönemde ise hiçbir su kuyusu açılmadığını belirtti.

“Eğitimde de büyük özen gösterdik” diyen Karavezirler, bunun da karşılığını aldıklarını, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 21 öğrencinin kolej sınavlarını geçtiğini, bu noktada bölge öğretmenlerinin de büyük özverisi olduğunu söyledi.

Karavezirler, “Eğitim Bakanlığı ile koordineli çalışıyoruz. Çocuklarımız için yapıyoruz bunu ve yeni dönemde de eğitime katkı yapacağız. Eğitime 4 buçuk yılda 2 buçuk milyon TL katkı yaptık ve pandemi olmasaydı belki de 5 milyon TL’lik katkı yapacaktık” ifadelerini kullandı.

“Kanalizasyon sorunu için 214 km’lik projemiz tamamlanmıştı ama…”

Çalışmalarına ve toplantılarına devam ederek tüm bölgenin sorunlarını çözmeye devam edeceklerini vurgulayan Karavezirler, bölgeye nüfus akışı olmasından dolayı da inşaat çalışmalarının da hızlandığına dikkat çekti.

Bölgede kanalizasyon sorunu olduğunu, bunu çözmek için ölçümlerinin yapıldığını ve 214 km’lik projenin de tamamlandığını kaydeden Karavezirler, ihaleye de çıkıldığını ve AB için 3 milyon Euro’luk proje verildiğini belirtti.

Karavezirler, “Sonra biliyorsunuz dediler ki; ‘Bunu AB yapamaz, devlet yapabilir’. Dolayısıyla o proje yapılamadı, halbuki şimdi bitmiş olacaktı. Ancak biz bundan vazgeçmedik ve etap etap bu konuda çalışma yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Değirmenlik Belediyesi, bölge halkı, emekçisi ve iş insanlarıyla birleşerek güven ortamını yarattı”

Karavezirler son olarak şunları kaydetti;

Ben 1966 yılında Cihangir’de doğdum, bölge halkının sorunlarını çok iyi biliyorum. Başarı öykümüzü de bölge halkıyla birlikte yazdık. Sevgi, saygı, birliktelik ve dayanışmanın ne olduğunu pandemi döneminde gördük.

Değirmenlik Belediyesi, bölge halkı, emekçisi ve iş insanlarıyla birleşerek güven ortamını yarattı. Bundan sonra da bu güveni devam ettireceğiz.

25 Aralık’ta sandıklar açıldığında; özelde Değirmenlik Belediyesi genelde de tüm ülke bu inancı görecek”











Başa dön tuşu