GenelKıbrısManşet

Avcıoğlu: Kıbrıs Türk halkının 20 yılını özel bir şirkete peşkeş çekme hakkını size kim verdi?

Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) üyesi ve Kıbrıs Türk Elektik Kurumu (Kıb-tek) eski Asbaşkanlarından Yusuf Avcıoğlu, Rekabet Kurulu‘nun dahi davet edilmediği Meclis komitesine, kendisi için Kamu İhale Yasası‘nda değişiklik yapılmak istenen AKSA‘nın davet edildiğine işaret ederek “Sizin hiç utanmanız yok mu?” diye sordu

Avcıoğlu: Kıbrıs Türk halkının 20 yılını özel bir şirkete peşkeş çekme hakkını size kim verdi?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Avcıoğlu,  AKSA‘ya özel değiştirilmek istenen Kamu İhale Yasası‘na işaret ederek, UBP-DP-YDP Hükümetine, “Kıbrıs Türk halkının 20 yılını, özel bir şirkete ğeşkeş çekme hakkını size kim verdi?” diye sordu.

Kıb-tek veya bir başka özel şirketin, aynı enerji üretimini çok daha çevreci yöntemler ya da aynı yöntem olsa da daha uygun fiyata yapabileceğini kaydeden Avcıoğlu, neden ihale ile rekabet ortamı yaratmak yerine, işin adrese teslim AKSA’ya verildiğini sordu.

“AKSA meslek odası mı? AKSA devlet kurumu mu? Rekabet Kurulu’nun bile olmadığı komitede AKSA’nın ne işi var?”

Meclis’te şu sıralarda “Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi” toplantısının gerçekleştirildiğine dikkat çeken Avcıoğlu, komitenin gündemlerinden birinin de “AKSA’ya özel hazırlanan” Kamu İhale (Değişiklik) Yasa Tasarısı olduğunu ve komiteye bizzat davet edilenlerden birinin de AKSA’nın ta kendisi olduğunu kaydetti.

Avcıoğlu sorularına şöyle devam etti; “AKSA meslek odası mı? AKSA devlet kurumu mu? AKSA devlet dairesi mi? AKSA sivil toplum örgütü mü? AKSA Bakanlıklardan bir tanesi mi? Rekabet Kurulu’nun bile orada olmadığı Meclis komitesinde AKSA’nın ne işi var? Siz hiç utanmaz mısınız?”

“Dönemin Bakanı Atun’un AKSA ile sözleşme imzalamak istediğini açıkça dile getirmişti”

Hükümetin önce AKSA’ya özel yasa tasarısı hazırladığını, şimdi de bu tasarının görüşmelerine AKSA’yı çağırdığını kaydeden Avcıoğlu, bundan tam bir yıl önce dönemin Bakanı Sunat Atun’un AKSA ile sözleşme imzalamak istediğini açıkça dile getirdiğini hatırlattı.

Avcıoğlu, “O dönem ben de Kamu İhale Yasası’na aykırı olarak böyle bir yeni sözleşme imzalaması yapamayacaklarını dile getirmiş, yapılması gerekenleri sıralamıştım. Peki geçen bu bir yıllık sürede yapılması gerekenler yapıldı mı? Tabii ki hayır” ifadelerini kullandı.

Yapılacak olanlar belli;

Hükümetin “menfaat hükümeti” olduğunu söyleyen Avcıoğlu, bu yönetim eliyle gelinen noktada neler yapılabileceğini de şöyle sıraladı;

“Kalecik II Sözleşmesi’nin 6. Maddesi’nin ilgili Fıkrası çerçevesinde; Mevcut sözleşme, yeni sözleşme imzalamaksızın üç yıl daha uzatılabilir. Böylece üç yıl daha süre kazanılır ve bu süre içinde, yatırım da yapılabilir, ihaleye de çıkılabilir.

“Bu rezaletin altına her kim imza atarsa, yargı önünde hesap verecek”

Peki menfaat hükümeti ne yapmaya çalışıyor; AKSA ile 20 yıl süreli yeni sözleşme imzalamaya çalışıyor.

Kıbrıs Türk halkının kurumlarını/Kıbrıs Türk halkının 20 yılını özel bir şirkete peşkeş çekme hakkını size kim verdi?

Şirkete özel peşkeş yasası yapma hakkını size kim verdi? Bu rezaletin altına her kim imza atarsa, yargı önünde hesap verecek. Hesabını soracağımızdan zerre şüpheniz olmasın”











Başa dön tuşu