GenelKıbrısManşet

Gürcafer: Hukuku hiçe sayarak iş yaptığı mahkeme kararı ile de teyit edilmiştir

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, Taş Yapı’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın havaalanından kazandığı paranın bir kısmını kullanmak sureti ile havaalanı inşaatını devam ettirdiği bilgisini aldıklarını kaydetti

Gürcafer: Böyle yatırımı nenem de yapar

Yazılı açıklama yapan Gürcafer, yaptıkları araştırmalara ve edindikleri bilgilere göre; Turanlı’nın havaalanından kazandığı paranın bir kısmını kullanmak sureti ile havaalanı inşaatını devam ettirdiği yönünde olduğunu söyledi.

“Böyle yatırımı nenem de yapar” diyen Gürcafer, havaalanının ihalesi ile ilgili şartnamenin ortada olduğunu, ne zaman başlayacağı ne zaman sonuçlanacağı ve kimin tarafından yapılacağının da açıkça şartnamede belirtildiğini kaydetti.

Gürcafer, “Bunlara uymadığı, Kıbrıs’taki hukuku hiçe sayarak kendi başına buyruk işler yaptığı, mahkeme kararı ile de teyit edilmiştir” dedi.

“Yaptığı yatırımı kendisine verelim. Güle güle gitsin”

Kıbrıs Türkü ve sivil toplum örgütlerinin ülke için faydalı olan, bu ülke hukukuna saygı göstererek, bu ülke insanına saygı göstererek bu ülkede yatırım yapan tüm yabancı yatırımcıları baş tacı etmesini çok iyi bildiğini vurgulayan Gürcafer, Turanlı’nın etrafına bakması halinde birçok örnek işletme de görebileceğini söyledi.

Gürcafer, “Yatırım yapmaya başladığı günden bugüne değin ismi sürekli gecikmeyle, sözleşme ihlaliyle, vergilerini ödememekle anılmıştır, yüz milyonlarca TL vergi muafiyeti istemekle anılmıştır. Turanlı’nın yaptığı ihlaller neticesinde yarattığı koşullar işin başında şartnamede olsaydı bu ihaleye birçok işletme talip olacaktı.
Kıbrıs Türkü sapla samanı ayırmasını çok iyi bilir. Turanlı, ‘Aklı evveller ve iki serseri’ diyerek bizi kastediyorsa, lafı aynen kendisine iade ediyorum. Havaalanından aldığı parayı ve harcadığı paraları açıkça ortaya koysun. Biz kurum olarak havaalanına talibiz. Beğenmiyorsa gelsin yaptığı yatırımı kendisine verelim. Güle güle gitsin” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu