GenelKıbrısSürmanşetTeknoloji&Bilim

“Güvenli İnternet Eğitimleri” başlıyor

Eğitim Bakanlığı ile Telsim işbirliğinde 12 yılı aşkın süredir devam eden “Güvenli İnternet Eğitimleri“ne, bu yıl Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın (BMO) da katılımıyla birlikte yeniden yüz yüze başlayacak

“Güvenli İnternet Eğitimleri” başlıyor

Telsim, dijital teknolojilerin özellikle çocuklar ve gençler arasında güvenli ve pozitif kullanımını desteklemek ve çocuklarımızın karşılaşabilecekleri olası her türlü saldırı, kötü niyetli yaklaşımlar ve zararlı içeriklere dikkati çekmek amacıyla Güvenli İnternet Eğitimleri’ne bu yıl BMO ile birlikte organize etmek için bir protokol imzaladı.

Protokole Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ve BMO Genel Sekreteri Esat Gürhan imza koydu.

Protokolde ayrıca BMO Başkanı Togan Çakmak, As Başkan Erkan Emirzade ve Telsim Kurumsal iletişim Müdürü Nil Zorlu Atai hazır bulundu.

Tanpınar şöyle konuştu;

“Telsim olarak, son 12 yılda Güvenli İnternet’e büyük önem verdik ve çocuklarımızın güvenle, internet ortamında bulunabilmelerini sağlayabilmek için seferber olduk. 12 yılda yaklaşık 30 bin öğrenciye Güvenli İnternet Eğitimi verdik”

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Bilgisayar Mühendisleri Odası’nda yapmış oldukları protokolde ‘‘Bugün burada BMO ile birlikte çok keyifli bir işbirliğini başlatmak üzere bir araya geldik. Artık hayatımızda teknoloji vazgeçilmez, bilgisayar vazgeçilmez ve bu dijital dönüşümde de çocuklarımız artık bu vazgeçilmezleri bir şekilde hayatlarının çok önemli bir unsuru haline getirmiş durumdalar. Dolayısıyla bizler iletişim sektöründeki bir şirket olarak, son 12 yılda Güvenli İnternet’e büyük önem verdik ve çocuklarımızın güvenle bu internet ortamında bulunabilmelerini sağlayabilmek açısından seferber olduk” dedi.

Tanpınar; “12 yılda yaklaşık 30 bin öğrenciye Güvenli İnternet eğitimlerini verebildik ve 12 yıl boyunca da bu geri dönüşümleri de zaman zaman duyarak çok mutlu olduk. Bunun yararlarını ve ne kadar yerinde bir karar olduğunu da her geçen sene çok daha fazla hissederek gördük” dedi.

Tanpınar, Bilgisayar Mühendisleri Odası ile açacakları yeni sayfa ile birlikte artık eğitimlerin daha profesyonel, daha katılımcı, günü ve teknolojiyi yakalayan bir süreçle Güvenli İnternet Eğitim’lerini yapabileceklerini aktardı. Tanpınar; “Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın değerli Başkanına, değerli Yönetim Kurulu ve tüm üyelerine yürekten teşekkür ediyorum. Böylesi bir yolculukta böylesi inandığımız çalışmada bizlerle birlikte olacak olmaları son derece kıymetli ve anlamlı. Eminiz ki geçtiğimiz 12 yılda sağladığımız başarının çok daha büyüğünü, değerli Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın koordinasyonluğunda çok daha keyifle, başarıyla yapacağız. Hayırlı olmasını diliyoruz. Çok teşekkür ederim” dedi.

Gürhan: İnternet bizim mesleğimiz gereği çok önemli bir noktada ve gençlerimizin bunu güvenli bir şekilde kullanması, fayda sağlaması bizim için çok önemli

BMO Yönetim Kurulu adına protokole imza koyan Oda Genel Sekreteri Esat Gürhan da konuşmasında; “Söylenenlere katılmakla birlikte çok güzel bir beraberliğin başlangıcını yapmak için burada toplanmış bulunuyoruz. 22. Dönem Bilgisayar Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak bizlerde gençlerimize, üyelerimize, meslektaşlarımıza ne verebiliriz, ne sağlayabiliriz, çitayı yukarı ne kadar çıkartabiliriz diye çok fazla düşündük, düşünüyoruz. Telsim gibi güçlü bir firmanın yıllardır sürdürdüğü eğitim programlarını bizde Bilgisayar Mühendisleri Odası olarak el vermekten gurur duyuyoruz ve çok müteşekkiriz. Umarız herşey daha güzel olacak. Internet bizim mesleğimiz gereği çok önemli bir noktada ve gençlerimizin bunu güvenli bir şekilde kullanması, fayda sağlaması bizim için çok önemli. Hepimize hayırlı olsun. Teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu