GenelKıbrısManşet

Korkmazhan: Türkleri topraklarından ettiler, Rumları sürdüler, bizi dünyadan izole ettiler

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, AKSA‘nın memleketten kovulması gerektiğini vurgulayarak, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) ve Sendikal Platform‘un eylemlerine destek çağrısı yaptı

Korkmazhan: Türkleri topraklarından ettiler, Rumları sürdüler

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, vatansever maskesi takarak, Kıbrıs’ı bölmek ve Kıbrıslıtürkleri, Kıbrıslırumlar ile ortak yaşamdan koparmak için her yolun mubah görüldüğünü söyleyerek, Kıbrıslıtürklerin topraklarından, köylerinden korku ve zorla koparıldığını, Rumların ise sürüldüğünü, kuzeyde ayrı bir “devlet” ilan edildiğini hatırlattı.

Korkmazhan, “Bizleri dünyadan izole ettiler. Her adımda üretimden kopardılar, Türkiye’ye bağımlı kıldılar.
Bu güzelim adada yaşamı zulme çevirdiler. Kimliğimizi, kültürümüzü, yaşam biçimimizi ve toplumsal varlığımızı yok etmeye ant içtiler” dedi.

“Mücadeleyi büyütmek; her yurtsever, her demokrat ve her yurttaşın görevidir”

Bin bir emekle yaratılan onlarca toplumsal varlıkların, kamusal alanların ve kurumların, AKP-MHP yandaşı sermayeye peşkeş çekildiğini kaydeden Korkmazhan, ülkeyi sömürge olmaktan kurtarmak ve erken federal çözüme ulaşmak için mücadeleyi büyütmenin her yurtsever, her demokrat ve her yurttaşın görevi olduğunu vurguladı.

Korkmazhan, “Yandaş sermaye AKSA bu memleketten kovulmalıdır. Kıb-tek kamusal denetime açılmalı, modernize edilmeli ve yenilenebilir yeşil enerjiye yatırım yapılmalıdır. Bu bağlamda El-sen ve Sendikal Platform’un mücadelesini destekler, tüm yurttaşları eylemlere katılmaya çağırırız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu