GenelKıbrısManşet

Davulcu: Tam 14 ay önce olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunduk

Lefkoşa İktisat Kooperatifi (Li-Koop) üyelerinden oluşan “Kooperatif Üye İnisiyatifi“, bugün Kooperatif Şirketler Mukayyitliği önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan üye İlke Davulcu, uzun zamandır atanan kayyumla yönetilen kooperatifleri için olağanüstü genel kurul tarihinin belirlenmesini talep etti

Davulcu: Tam 14 ay önce olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunduk

Kooperatif Şirketler Mukayyitliği önünde basın açıklaması yapan grup, kooperatifin üç ayı aşkın süredir atama kayyumlar tarafından yönetildiğini hatırlatarak, kooperatiflerine sahip çıkmaya geldiklerini belirtti.

Açıklamayı okuyan İlke Davulcu, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nin Kemal Deniz Dana dönemindeki müdahaleleri ile başlayan iç huzursuzluğun, o zamandan beri devam ettiğine vurgu yaparak, “Yaşanan huzursuzluklara çözüm için 400 civarında kooperatif üyesinin imzasıyla Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’ne olağanüstü Genel Kurul talebinde bulunduk” dedi.

“Yarım asırlık geçmişe sahip kooperatifin güven veren yapısı zayıflatıldı”

Davulcu, bundan tam 14 ay önce yapılan başvuruların görmezden gelinmesiyle, kooperatifte var olan sıkıntıların katlanarak büyütüldüğüne dikkat çekerek, Yönetim Kurulu içinde yaşanan uyuşmazlıkların, çalışanlar üzerinde yaratılan baskıların ve üyeler arasında yapılan ayrımcılıkların, dayanışma temelinde kurulan yarım asırlık geçmişe sahip kooperatifin güven veren yapısını zayıflattığını kaydetti.

Davulcu, “Bu sadece Li-Koop üzerinde yapılmaya çalışılan bir oyun değildir. İktidarların uzun zamandır özerk yapıya sahip Kıbrıs Türk toplumunun gelişmesini sağlayan kooperatiflerimizi, siyasi istihdam ve para dağıtma merkezi olarak görme anlayışından kaynaklanmaktadır. Devlet dairelerinde istihdam yapamamanın yarattığı baskı nedeniyle iktidar partileri ne yazık ki Kooperatif Şirketler Mukayyitliği üzerinden kooperatiflere saldırmaktadır” dedi.

“Baskıcı yönetim anlayışına boyun eğmeyeceğiz”

Davulcu şöyle devam etti;

“İktidar partileri isteklerini yerine getirmek için her altı ayda yeni bir siyasi atama yaparak yeni Mukayyit ataması yapar duruma gelmiştir.

Lefkoşa İktisat Kooperatifi üyeleri olarak buradan iktidarda bulunan UBP-DP-YDP hükümetine çağrı yapıyoruz; Kooperatifimize yarattığınız baskıcı yönetim anlayışına boyun eğmeyeceğiz.

İktidarda bulunan ve adı ‘Demokrat’ olan bir parti nasıl olur da demokrasinin gereği olan 400’ü aşkın üyenin Olağanüstü Genel Kurul talebini gereğini yerine getirmez?

“Li-Koop’ta seçim yapacağınızı söylüyorsunuz da tarihi neden bir türlü söyleyemiyorsunuz?”

Bu soruyu burada, DP tarafından Kooperatif Şirketler Mukayyitliği görevine atanan Sn. Çelebi Ilık’a soruyor ve cevap bekliyoruz.

Göreve geldiğiniz günden beridir Li-Koop’ta seçim yapacağınızı söylüyorsunuz. Ama ne zaman yapacağınızı bir türlü söylemiyorsunuz veya niye söyleyemiyorsunuz? Sn. Ilık, kredi kooperatiflerinin üyeleriyle karşılıklı güvene dayalı bir yapıya sahip olduğunu sizlere tekrar hatırlatırız.

Biz sizlerin kooperatifimize atayacağınız veya sizlerin kumanda edeceği bir kooperatife güvenmiyoruz.

Bu sebeple mal sahipleri üyeler olarak derhal demokrasinin gereği olarak üyemizi temsil edecek yeni bir yönetimin oluşması için Olağan Üstü Genel Kurul yapılması talebimizi yinelemek için buradayız.

“Sizler sadece atanmış memurlarsınız”

Sizlerin görevi kooperatifleri fili olarak yönetmek değil, denetleyip üyeyi bilgilendirmektir. Kooperatifler üyelerinin ve dolayısıyla halkın malıdır. Sizler sadece atanmış memurlarsınız.

Kooperatifi yönetmek sizin yetkinizde değildir. İngiliz döneminden kalma Fasıl 114’ün bugüne kadar günümüze uyarlanmamasını fırsat bilerek kooperatifleri çirkin siyasetin arka bahçesine çevirmenize izin vermeyeceğiz.

Olağanüstü genel kurul talebimiz yerine getirilene dek Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık da dahil yeni bir eylemlilik süreci başlatacağımızı sizlere bugün duyurmak için de buradayız.

Bu sizlere son uyarımızdır derhal Kooperatifimizde hakkımız olan sandığı kurun. Li-Koop biz üyelerindir, biz yöneteceğiz”











Başa dön tuşu