GenelKıbrısKültür&SanatSürmanşet

Sanatseverler geceye yoğun ilgi gösterdi

Mülteci Hakları Derneği yararına düzenlenen piyano ve viyolonsel resitali gecesinde; Eser Öktem, Fikri Toros ve Püren Eda Gözer geceye katılanlara muazzam bir müzik şöleni yaşattı

Sanatseverler yoğun ilgi gösterdi

Kıbrıs‘ın kuzeyinde yaşayan, yeni bir hayat kurmak içim mücadele eden mültecilerin; eğitim, sağlık ve barınma gibi temel ihtiyaçlarına destek olmak için düzenlenen geceye, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Naci Talat Vakfı‘nda 15 Nisan Cumartesi akşamı gerçekleşen etkinlik pek çok müzikseverin katılımıyla gerçekleşti. Resitalde, ülkemizin önde gelen piyanistlerinden Eser Öktem, Fikri Toros ve çellist Püren Eda Gözer, Franz Liszt, G. Gershwin, W.A.Mozart, J.S.Bach ve P.Tchaikovsky gibi bestecilerin eserlerini icra ettiler.

Mülteci Hakları Derneği, gecede gönüllü olarak yer alan ve MHD ile dayanışma gösteren Eser Öktem’e, Fikri Toros’a, Püren Eda Gözer’e, Naci Talat Vakfı’na ve dernek gönüllülerimize çok teşekkür etti.

Mülteci Hakları Derneği ne yapar?

2009 yılından bu yana Kıbrıs’ın kuzeyinde, mültecilere yasal ve sosyal katkıda bulunma çalışmaları yürütmektedir.

MHD, savaş, zulüm ve çatışmalar nedeniyle ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan mültecilere yardım etmek ve haklarını korumak için faaliyet göstermektedir.

Mülteci Hakları Derneği’ne destek olmak ve mültecilerin hakları için mücadele etmek isteyenler, derneğin web sitesi ( https://www.mhdkibris.com) üzerinden bağışta bulunabilir veya gönüllü olabilirler.











Başa dön tuşu