GenelKıbrısKültür&SanatSürmanşet

İki toplumlu göz sağlığı aktivitesinin Haziran ayında yapılmasına karar verildi

Birleşmiş Milletler (BM) Lefkoşa Ara Bölge‘de, Ledra Palace geçiş noktasında yer alan Dayanışma Evi (Home for Cooperation), 6 Mayıs 2023 Cumartesi günü adanın her iki kesiminden Lions Kulüpleri üyelerini misafir etti

İki toplumlu göz sağlığı aktivitesinin Haziran ayında yapılmasına karar verildi

Kıbrıs’a resmi ziyaret gerçekleştiren Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği GAT – Global Action Team (Küresel Eylem Takımı) ve New Voices (Yeni Sesler) Avrupa Koordinatörü Geçmiş Uluslararası Direktör PID Elisabeth Haderer, Kıbrıs’ın her iki kesimindeki Lions gruplarını iki-toplumlu Lions aktiviteleri konusunda teşvik etmek amacıyla BM kontrolündeki ara bölgeye davet etti.

Kıbrıs’ın undistricted (tanımlanmayan, müstakil) kuzeyinden Cyprus Virtual Lions Başkanı Fikret Şendil ile 117-B numaralı Lions yönetim çevresi olan Kıbrıs ve Kuzey Yunanistan bölgesinden ise Geçmiş Dönem Lions Genel Yönetmeni PDG Dia Voniatis’in davet aldığı görüşme, PID Elisabeth Haderer liderliğinde Dayanışma Evi’nde gerçekleşti. Görüşme sırasında, güneyden Nicosia Onasagoras ve kuzeyden Cyprus Virtual Lions’un birlikte gerçekleştireceği iki-toplumlu göz taraması servis aktivitesinin yol haritası tanıtıldı.

Lions International tarafından desteklenecek olan iki-toplumlu Lions aktiviteleri, Kıbrıs’ın her iki kesimindeki toplum hizmetlerini siyasi sorunların gölgesinden çıkarmayı ve siyasi olmayan Lions Kulüplerini iki toplumlu faaliyetlerde bir araya getirmeyi hedefliyor.

PID Elisabeth Haderer tarafından ‘tarihi bir an ve tarihi bir buluşma’ olarak nitelendirilen Dayanışma Evi’ndeki toplantıya, Cyprus Virtual Lions’tan Fikret Şendil ile Arda Çileker, Mağusa Mesarya’dan İnanç Genç ve Mert Şentaş, Nicosia New Generation’dan ise onursal üye Muazzez Altuğ katıldı.

İki-toplumlu Lions toplantısı sırasında, Fikret Şendil bir konuşma gerçekleştirerek, ‘ülkemizde iki-toplumlu projeler, iki-toplumlu teknik komiteler varken, Lions Kulüplerinin ülkemiz insanına yönelik iki-toplumlu aktivitelerde bir araya gelmesine engel teşkil edecek bir sorunun olmadığını’ dile getirdi.

İki-toplumlu göz sağlığı aktivitesinin Haziran ayında yapılmasına karar verildi.

Dünya çapında 200’den fazla coğrafik alanda, 50,000’e yakın yerel kulüp ve 1.4 milyon üye sayısı ile toplum hizmeti sunan Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği, BM’de temsiliyet ofisi bulunan tek küresel sivil toplum örgütü ve dünyanın en büyük hizmet kuruluşu sıfatlarını taşıyor.

Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda çalışan Uluslararası Lions Kulüpleri, başta UNDP, UNICEF, UNESCO, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), UNODC gibi BM bünyesi altında çalışan kurumların çalışmalarını destekliyor ve danışmanlık hizmeti veriyor.











Başa dön tuşu